Povodom predstojećeg Belgrade Beer Festa,  Recan fondacija  i organizatori Festivala pozivaju Beograđane da donesu prazne limenke za reciklažu na Trg Nikole Pašića od 1. do 13. avgusta u periodu od 16 do 20 časova. Svi koji donesu 5 praznih limenki i ubace ih u metalnu konstrukciju u obliku naziva festivala dobijaju osveženje.  Akcija pod sloganom „Biram da recikliram” trajaće i tokom održavanja Belgrade Beer Festa, uz podršku Grada Beograda.

Povezana vest:  Sara Džesika Parker lansira kolekciju cipela

„Ove godine obeležavamo 10 godina akcije ’Biram da recikliram’, u okviru saradnje sa Belgrade Beer Festom, tokom kojih smo zajedno prikupili i recilirali više od 6 tona limenki. Ponosni smo što smo zajedno edukovali posetioce o značaju zaštite životne sredine i motivisali ih da se odlučuju za limenku, koju je moguće u potpunosti reciklirati”, naglasio je Nemanja Komatović iz Recan fondacije.

Povezana vest:  Otvoren poziv za trogodišnji program “IDEJE” Fonda za nauku Republike Srbije

Ove godine Belgrade Beer Fest predstavlja i posebnu Craft zonu, u okviru koje će biti dostupna jedinstvena limenka, specijalno dizajnirana za festival, u koju će se točiti pivo. Na taj način, limenka će zameniti više od 100.000 plastičnih čaša, koje nije moguće reciklirati i za čiju je razgradnju potrebno više stotina godina.

U planu je da festival u budućnosti bude manifestacija na kojoj će upotreba plastike biti svedena na minimum, čime se prate svetski tokovi “plastic free” kampanje

Povezana vest:  „Ulica otvorenog srca" i ovog 1. januara

Recan fondacija, koja sprovodi akciju „Svaka limenka se računa”, do sada je na više od 140 događaja promovisala reciklažu limenki za piće, za više od 3 miliona ljudi. Na najvećim muzičkim festivalima u Srbiji, Recan fondacija je prikupila više od 4,3 miliona limenki.