Cetverac bez kormilara Radoje Djeric, Milos Vasic, Goran Jagar, Miljan VukovicVESLANJE

 

Početak bazičnih priprema veslačke reprezentacije Srbije

 

Sve posade, koje su u sezoni 2010. ispunile stroge kriterijume Olimpijskog komiteta Srbije i stekle status kandidata za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, započeće u četvrtak, 02.12.2012. godine, bazične pripreme u mestu Krtole, nedaleko od Tivta.

 

Kandidati za nastup na olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine su Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković, članovi četverca bez kormilara koji je prošle sezone ostvario zapažene rezultate na svetskom nivou, kao i Nikola Stojić i Dušan Bogičević. Treninge olimpijskih kandidata će voditi Oleksandr Fedotov, trener reprezentacije.

Povezana vest:  VESLANJE, Andrija Šljukić: Sve misli usmerene ka Igrama u Riju

 

Četverac bez kormilara za lake veslačke koji nastupa u sastavu Miloš Tomić, Nenad Babović, Miloš Stanojević i Nemanja Nešić treniraće u Smederevu, sa trenerom Dejanom Guslovim, dok će Marko Marjanović i Iva Obradović bazične pripreme odraditi u Kaliforniji. Uz Ivu i Marka na američkim univerzitetima trenira veliki broj kandidata za nastup u dresu veslačke reprezentacije Srbije, čiji se rezultati kontinuirano prate, a planove treninga zajednički izrađuju njihovi američki treneri i članovi stručnog štaba  naše veslačke reprezentacije.

 

-Skoro svi članovi veslačke reprezentacije Srbije ispunili su očekivanja na nedavno završenim testiranjima u Beogradu. Očekujem još da Dušan Bogičević i Miljan Vuković, svojim radom i zalaganjem, opravdaju ukazano poverenje i dokažu da nisam pogrešio što sam ih pozvao na reprezentativne pripreme. Osnovni zadatak koji postavljam pred sve članove naše reprezentacije je da pripreme u Tivtu iskoriste za prelazak što većeg broja kilometara na vodi i očekujem od njih da, na brojnim testiranjima koja će uslediti tokom ovih priprema, ostvare predviđene rezultate – izjavio je Nebojša Ilić, selektor veslačke reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  Budimpešta domaćin Svetskog prvenstva 2017. godine

 

Dobre uslove za veslanju u Bokokotorskom zalivu, tokom decembra, iskoristi će i potencijalni kandidati za sastav reprezentacije iz veslačkog kluba „Crvena Zvezda“, koji će u Prčnju trenirati predvođeni trenerom Dušanom Kovačevićem.

 

Boravak naše reprezentacije u Tivtu i priliku da treniraju sa najboljim srpskim veslačima iskoristiće i Nikola Simović i Vuk Matović, juniori „Partizana“ i finalisti prvih Olimpijskih igara mladih.

Povezana vest:  PLIVANJE, PANPACIFIK, Marik Gurer pobedila na 50 metara leptir na Panpacifičkim

 

Sve naše reprezentativce očekuje dvadeset dana intenzivnih treninga pod budnim okom selektora Nebojše Ilića, koji je, još jednom, potvrdio svoju nameru da mesto u reprezentaciji zadrže samo oni veslači koji su ostvarenim rezultatima i požrtvovanim radom to zaslužili.

 

-Svako ko ne ispuni zadate kriterijume za ovo doba godine, ne može se nadati pozivu za sledeće reprezentativne pripreme – izričit je selektor Ilić.