opel Insignia OPC Sport Turer _1Opel Insignia OPC Sport Turer je iskoračila na scenu sa još jednom nagradom

 

Po drugi put u dve godine, Opel Insignia OPC Sport Turer je osvojila nagradu „Najbolji sportski automobil godine“ (Best Car of the Year) u kategoriji karavana na svečanosti koju je sponzorisao Auto Bild SportCars, sestrinska publikacija nemačkog auto časopisa Auto Bild.

Povezana vest:  PEUGEOT 208 – po ukusu svih

 

opel Insignia OPC Sport Turer Više od 68,000 čitalaca je glasalo za svoje favorite iz celokupne palete od više od 170 vozila. Opel Insignia SportsTurer je dominirao u kategoriji karavana, kako je rečeno iz ove nemačke izdavačke kuće. Drugo mesto je osvojio Mercedes E 63 AMG T model. Audi RS6 Avant je završio na trećem mestu. Pobednici su objavljeni za vreme tradicionalne trkačke večeri u Esenu.

Povezana vest:  Mazda2 – gradski ljubimac dostupniji kupcima

“Munja je pogodila dva puta na isto mesto”, izjavio je F. Mejer proizvodni marketing menadžer pri Opelu. “Ovo je automobil koji je briljirao na Nirburgring-u i koji ljudi prosto obožavaju da voze.”

 

Sa 239 kW/325 konjskih snaga i 435 Nm obrntog momenta, 2.8 litarski V6 turbo motor u Insignii OPC je najmoćniji motor koji je ugrađen u produkcijsko vozilo ikada u Opelu. Neke od njegovih karakteristika su elementi visoke tehnologije kao što su niža, prerađena, mehanotronička šasija sa FlexRide sisteom, adaptiranim 4×4 prenosom sa elektronskim zadnjim limitiranim diferencijalom  (eLSD) i Brembo kočnicama  – i sve to upotpunjeno širokom funkcionalnošću karavana sa 1530 litara tovarnog kapaciteta.

Povezana vest:  Zafira Tourer BiTurbo: Najbrži kompaktni sedmosed sa dizel motorom