Vozovi gradskog prevoznika u glavnom gradu Austrije „Bečke linije“ osim što se tokom letnjih meseci neprekidno rashlađuju, odnedavno i mirišu. Putnici mogu probno da „omirišu“ da li im se sviđaju predložene mirisne note. Dva voza koji saobraćaju na linijama U1 i dva voza na liniji U6 biće do kraja jula opremljeni različitim mirisima. To je pilot-projekat, a putnici mogu da odlučuju o tome, da li žele uopšte mirise u vozu i koji od njih im najbolje odgovara.

Povezana vest:  Novo ograničeno izdanje Perwoll Black detergenta - za odeću tamniju od crne

„Veoma nam je važno da se putnici u našim sredstvima prevoza osećaju prijatno, pa stalno radimo na proširenju mreže, skraćenju voznih intervala, nabavci novih modernih vozila, postavljanju klima uređaja u starim modelima. Tu spada i prijatna klima unutar vozila. Zbog toga smo započeli novi pilot-projekat sa mirisnim vozovima. Veoma me zanima  mišljene putnika“, kaže članica gradskog veća zadužena za javni prevoz u Beču, Uli Zima.

Povezana vest:  Bekamovi prodali svoju palatu za 12 miliona funti

Tokom jula će kroz Beč voziti četiri voza sa četiri različita mirisa. Vozovi su prepoznatljivi po brendiranim cvetnim motivima. Mirisi dospevaju preko rashladnih uređaja u unutrašnjost vozila i ravnomerno se raspoređuju. Ljubičasta boja ima miris za opuštanje, zelena je energetska i deluje osvežavajuće, narandžasta boja predstavlja takođe svežu notu a miris roze boje širi pozitivno raspoloženje.

Povezana vest:  Beograd najposećenija destinacija u Srbiji

„Bečke linije“ vode računa o tome da se mirisi pre upotrebe testiraju na moguće alergijske reakcije.

Do 31. jula Bečlije mogu putem interneta na adresi: www.wienerlinien.at/duftvoting da se izjasne o ideji mirisnih vozova.

PHOTO: PID/Christian Fürthner