Vodeći di-džejevi i producenti izraelske elektronske scene, Guy J i Guy Mantzur, poznati po neponovljivom progresivnom zvuku i muzičkom talentu, nastupiće u subotu 13. jula pod nebom Beogradske tvrđave, u Barutani, dok će domaću podršku pružiti Igor D.

Guy J je započeo svoju producentsku karijeru sa samo 14 godina, a i dalje prati isti princip i svaku numeru stvara kao da je prva. Na početku je bio pod trens i progresiv uticajima svoje domovine, a nakon kratkog perioda prihvatio je sve žanrove elektronske muzike. Njegova muzika ima elemente trensa, ali i toplu vibraciju progresiva i energiju starog tehna. Na putu da postane jedan od glavnih umetnika ove elektronske generacije, Guy J ima veliki broj izdanja na eklektičnoj listi poznatih svetskih izdavačkih kuća.

„Barutana je zaista veoma sjajan klub. Energija publike i sama lokacija su neverovatne. Kako vreme prolazi, moja konekcija sa beogradskom publikom je sve jača. Svi zajedno ćemo prirediti još jednu noć za pamćenje!” poručuje Guy J pred nastup.

Povezana vest:  UP N' DOWNS OBJAVIO LYRIC SPOT ZA FANOVE U SRBIJI

Guy Mantzur je usavršio produkciju muzike koja prevazilazi sve granice žanrovskih klasifikacija. Inspirisan tek hausom, tehnom i pravim progresiv hausom, on stvara jedinstvena muzička dela koja su ga uvrstila u svetski vrh di-džejeva i producenata. Prepoznatljiv je po svojim unikatnim hipnotišućim melodijama i zavodljivom gruvu, kako u produkciji, tako i u svojim di-džej setovima. Njegova izdanja su dostigla sam vrh Beatport listi, a 2017. godine DJ Awards Ibiza ga je nominovala za najboljeg progresiv haus di-džeja.

Guy Mantzur se upoznao sa domaćom publikom, za koju kaže da je neverovatna, pre nekoliko godina, na novogodišnjoj žurci: „Čuo sam puno pozitivnih utisaka o vašim klaberima, ali kada sam došao, bilo je još bolje nego što sam zamišljao. Vaša publika baš voli muziku, širi pozitivnu energiju i taj trenutak na densfloru, kada se potpuno prepuste melodiji, veoma je inspirišući za di-džej set. U Barutani planiram da puštam dosta novog i neobjavljenog materijala, kako mog, tako i sa moje izdavačke kuće Plattenbank, pesme pune harmonije, gruva i ljubavi. Jedva čekam da provedem magično vreme sa svima vama.“

Povezana vest:  Behind The Music: Miranda Lambert

Naredne subote, 20. jula, posetioce Barutane očekuje treće izdanje Blender All Stars žurke, na kojoj će se za dobru zabavu pobrinuti Marko Milosavljević, strastveni kolekcionar ploča i veliki poštovalac sintisajzera, klavira i ritam mašina, Peter Portman, najmlađi domaći predstavnik na svetskom takmičenju Burn Residency održanom na Ibizi i Coeus koji je postao jedno od najatraktivnijih novih imena na regionalnoj sceni.

Sreda 24. jul rezervisana je za koncert najboljeg kubanskog salsa sastava nove generacije – Havana D’ Primera. Alexander Abreu, kralj trube, ili kako ga još nazivaju: „bog vetra“, i njegov orkestar Havana D’Primera, poslednjih godina su najpopularniji kubanski orkestar, kako na ovom ostrvu, tako i u svetu. Aleksander Abreu je harizmatični mladi kubanski pevač, lider nove generacije kubanske muzike, a istovremeno i cenjeni, višestruko nagrađivani džez trubač. Njegov orkestar Havana D’Primera čine neki od trenutno najboljih i najuticajnijih muzičara.

Povezana vest:  Rambo na ekološki svesnoj turneji

U petak 26. jula na Kalemegdan stiže Hungry Music Night događaj, na kojem će se predstaviti Worakls, N’to i Joachim Pastor iz Francuske, izvođači svetskog renomea koji mnogi nazivaju budućim zvezdama.

Sledeće veče, subota 27. jul posvećeno tradicionalnom nastupu, jednog od najpopularnijih  trens izvođača i miljenika naše publike – Talamasca-e. Talamasca je projekat iza kojeg stoji Lestat – francuski di-džej, producent i jedan od osnivača 3D Vision lejbla. Ovaj pionir trens zvuka širom sveta poznat je po jedinstvenim lajv nastupima i kao jedan od lidera internacionalne trens scene.

Regularne i VIP ulaznice su u prodaji širom Ticketvision i Gigs Tix prodajnih mreža.

Za nove informacije o narednim događajima u Barutani, pratite www.blender.co.rs/category/barutana/