Bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dejan Tomašević rekao je danas da je zadovoljan svime što je uradio na toj funkciji i dodao da je iz Saveza izašao kao bolji čovek.

„Želim da izrazim zahvalnost ljudima sa kojima sam sarađivao proteklih devet godina. Imao sam izuzetne saradnike u kancelariji KSS, ali i u klubovima i regionima širom Srbije. Sve što smo ostvarili u tom periodu uradili smo zajedničkim snagama, delujući kao tim. Izlazim iz KSS kao potpuniji i bolji čovek. Bilo je to sjajno iskustvo za mene, a nadam se i da su svi koji su radili sa mnom naučili nešto kroz rad na brojnim projektima“, naveo je Tomašević u saopštenju.

Povezana vest:  Entoni Majls potpisao za Zvezdu

Tomašević je posle devet godina napustio Savez, gde je bio i potpredsednik za takmičenja.

„KSS zauzima veliko i važno mesto u mom životu i profesionalnoj karijeri i odlazak nije bio lak, ali osećam da je došao momenat da se oprobam u novim poslovnim izazovima, kao i da se posvetim porodici. Doneo sam tu odluku zadovoljan svime što sam uradio kao generalni sekretar“, naveo je on.

Povezana vest:  Efes pobedio Olimpijakos i izborio majstoricu

Tomašević je rekao da je 2011. godine prilikom dolaska, Savez imao samo tri sponzora i brojne probleme.

„Zatekli smo i dug od milion i po evra. Danas je Savez finansijski i organizaciono stabilan, podržan od čak 19 kompanija sa višegodišnjim ugovorima, KSS ostvaruje pozitivne finansijske rezultate, a sve zarad unapređenja košarke u našoj zemlji“, naveo je on.

Povezana vest:  Tomić: Dok ne bude 2:0 nismo u finalu

„Na sportskom planu KSS je takođe uspešan. Srbija već ima jednu ekipu koja se kvalifikovala za Olimpijske igre, uz još dve nacionalne selekcije koje imaju mogućnost da se nađu u Tokiju i to preko kvalifikacionih turnira koje organizujemo. Bila je čast i privilegija raditi u KSS“, dodao je Tomašević.

Novi generalni sekretar KSS je Zlatko Bolić.