nhl_logoNHL

 

Pitsburg prvi put slavio bez Krozbija

 

Sreda je u NHL ligi ponudila četiri meča. Pitsburg Pinguinsi slavili su u gostima kod Montreal Kanadijensa s 5:2, čime su prekinuli niz od tri poraza.

Prvi od ta tri poraza u seriji upisali su baš u Montrealu u dvoboju odigranom 7. januara, kada su Kanadijensi pobedili s 2:1 u dodatnom vremenu. Nakon toga su dobili još dve utakmice, ali je sada Pitsburg prekinuo njihov niz od tri pobede.

Povezana vest:  Neveni Ignjatović prioritet pripreme za Soči

Bila je ovo prva pobeda Pinguinsa bez kapitena Sidnija Krozbija, koji je van pogona zbog potresa mozga. Pitsburg je odlično koristio situacije s igračem više, dao je čak četiri gola s čovekom više na ledu. Istaknuo se Aleks Goligoski s dva gola i jednom asistencijom.

Tampa Bej slavila je kao domaćin protiv Vašingtona s 3:0. Golman Lajtinga Dvejn Roloson imao je 23 odbrane, te je upisao svoj drugi “shutout“ otkako se ekipi priključio u prvom danu ove kalendarske godine iz Nju Jork Islandersa. Zanimljivo, i prvi je ubeležio protiv Kapitalsa u debiju za Tampu Bej 4. januara.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Hokejaši Partizana sutra igraju u Jesenicama

Utakmicu bez primljenog gola odradio je i Kori Kroford (24 odbrane), golman aktualnih prvaka Čikago Blekhauksa, koji su pred svojim navijačima savladali Kolorado s 4:0. Dejv Boland i Fernando Pisani upisali su po gol i asistenciju. Bila je ovo prva pobeda Čikaga protiv Kolorada ove sezone u četvrtom i poslednjem meču u osnovnom delu sezone.

Čak 11 golova videli su gledaoci u Anahajmu u pobedi domaćih Djuksa protiv St. Luisa 7:4. Bila je to šesta pobeda Anahajma u zadnjih sedam utakmica, a prednjačio je Bobi Rajan s tri pogotka i jednom asistencijom. St. Luis je pretrpeo peti uzastopni poraz.

Povezana vest:  Partizan osvojio Kup Srbije

 

NHL liga, sreda:

 

Tampa Bay – Washington 3:0

Montreal – Pittsburgh 2:5

Chicago – Colorado 4:0

Anaheim – St. Louis 7:4