vladimir_klicko_profilVladimir Kličko: Hej je prezira vredan bednik i lažljivac

 

Verbalni obračun između svetskih bokserskih prvaka u teškoj kategoriji, Ukrajinca Vladimira Klička (WBO, IBF) i Britanca Dejvida Heja (WBA), ne jenjava. Onaj u ringu i dalje je, nažalost, neizvestan.

Pre sedam dana Kličko je objavio da su njih dvojica konačno dogovorili borbu drugog jula otkrivši pritom da će samo dva meseca ranije, 30. aprila, boksovati protiv britanskog izazivača Dereka Čizore.

Povezana vest:  Aleksandar Drenovak otputovao u Kardif na pripreme za OI

Hej je reagovao ljutito kad je to čuo jer mu se učinilo da Kličko izbegava borbu, u današnjem profesionalnom boksu nije uobičajeno, barem ne kad su teškaški u pitanju, boksovati dva puta unutar dva meseca. Nazvao je Britanac zato Ukrajinca kukavicom optuživši ga da će, nakon što od boksa s Čizorom, otkazati borbu za objedinjavanje titule u sve tri verzije protiv njega.

Povezana vest:  BSS odlučio - Sara i Rastko „Zlatni bokserka i bokser“ za 2022.

-Dejvid Hej običan je komad gov..! – poručio je sada 34-godišnji Kličko četiri godine starijem Britancu u izjavi za ESPN dodavši:

-Meni ne treba pola godine da se pripremim za njega. Dva su mi meseca sasvim dovoljna. Prigovara mi da neću promovisati meč između šampiona zbog dvoboja s Čizorom. Sasvim suprotno, baš će taj moj meč savršeno izpromovisati borbu s njim.

Povezana vest:  Kličko: Borba Heja i Čisore je "šou nakaza"

Na koncu, Kličko je dodao da se Hej neće, kao što tvrdi, na kraju godine povući u penziju.

-On je prezira vredan bednik i lažljivac. Siguran sam da neće prestati da boksuje na kraju godine.