Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da je razlika u kvalitetu izmedju njegove ekipe i Milana neupitna, ali da se crveno-beli neće predavati u predstojećoj revanš utakmici šesnaestine finala Lige Evropa.

„Neupitna je razlika u kvalitetu i Milan je i dalje favorit, ali nećemo se predavati do kraja. Srećan sam i ponosan na sve što radimo. Zasluženo smo osvojili bod u prvoj utakmici. Tačno je da smo postigli gol u nadoknadi vremena, ali bili smo hrabri i verovali smo do samog kraja. Video sam da su moji igrači izašli na teren spremni za borbu, kao što volim“, rekao je Stanković za Korijere delo Sport.

Povezana vest:  SP 2011, ŽENE, Švedskim fudbalerkama treće mesto na SP-u

„Da mi je neko pre godinu dana rekao da će ovo da se dogodi, ne bih verovao, ali evo nas, igramo nokaut fazu Lige Evropa posle osvojene titule na klupi kluba u kome sam odrastao“, dodao je nekadašnji kapiten Zvezde.

Fudbaleri Zvezde igraju u četvrtak od 21 sat na San Siru protiv Milana, revanš utakmicu šesnaestine finala Lige Evropa. U prvoj utakmici prošlog četvrtka u Beogradu bilo je nerešeno 2:2.

Povezana vest:  Jovanović dao gol u pobedi Anderlehta protiv Standarda

„Posle utakmice u Beogradu sam zagrlio Zlatana Ibrahimovića i nadam se da ću isto uraditi i u Milanu. On je broj jedan i mnogo ga poštujem kao osobu i fudbalera. Tokom godina je pokazao da je vodja i uprkos godinama, on potvrdjuje da je njegovo prisustvo na terenu i dalje važno“, naveo je Stanković.

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je postupak protiv Crvene zvezde pošto je jedna osoba, koja je sedela u loži na stadionu „Rajko Mitić“, vredjala Ibrahimovića na nacionalnoj osnovi.

Povezana vest:  Marković se priključio treninzima Partizana

Nekadašnji fudbaler Intera govorio je i o nedavnom Derbiju dela Madonina, u kome je Milan izgubio sa 0:3.

„Inter je igrao veoma dobro, a sada, kako kažu u Srbiji, drže sudbinu u svojim nogama. U ekipi se vidi uticaj trenera Antonija Kontea, čoveka koji nikada ne odustaje. On je sjajan trener, mnogo ga volim jer je poboljšao grupu. Inter je organizovan i uvek zna šta treba da radi. Nadam se skudetu, svim srcem se nadam da će ga Inter osvojiti“, naveo je Stanković.