subic i sudarov desnoPotisan ugovor o obuci stručnih kadrova u biciklizmu

 

Ugovor o obuci stručnih kadrova za biciklistički sport svečano je potpisan u prostorijama Sportskog saveza Vojvodine u Novom Sadu.

Potpisali su ga Nebojša Subić za Biciklistički savez Vojvodine i Nenad Sudarov ispred  Pokrajinskog zavoda za sport. Prisustvovali su i Milorad Dokmanac ispred Sekretarijata za sport i omladinu Vojvdine, kao i predstavnici sredstava informisanja.

– Biciklistički savez Vojvodine je dobio ponudu za stručno osposobljavanje od Pokrajinskog zavoda za sport, kao ovlašćene ustanove, za sticanja zvanja „operativnog trenera u biciklizmu“, osposobljenost trećeg nivoa – rekao je Nebojša Subić – Program nastave obihvata 240 časova a upis za novu grupu polaznika očekuje se u februaru 2011. Takođe, omogućili smo i plaćanje školarine u više rata. Ovo je veoma važan projekat za ceolokupni biciklistički sport, jer će novi Zakon o sportu obavezivati klubove i organizacije da imaju školovane trenere, tako da smo, nadam se,  na vreme počeli stvaranje kadrova.

Povezana vest:  TRKA OKO ITALIJE 2012, Kevendiš pobednik 13. etape, Rodriges i dalje u vođstvu

Pokrajinski zavod za sport  je osposobio preko 10.000 hiljada trenera raznih profila, među kojima je znatan broj onih koji su stekli visoke reputacije kod nas i u svetu: Ljubomir Vračarić-aikido, Radovan Silaški-atletika, Slobodan Vičević i Đorđe Predin-vaterpolo, Zoran Pančić i Milorad Stanulov-veslanje, Leopold Herenčić-dizanje tegova, Vladimir Jorga-karate, Božidar Maljković, Dušan Ivković, Mirko Novosel, Bogdan Tanjević, Moka Slavnić i Laslo Hajnal-košarka, Zoran Gajić i Milorad Kijac-odbojka, Adolf Zahorjević-plivanje, Branislav Simić i Stevan Horvat-rvanje, Veselin Vujović i Mile Isaković-rukomet, Aleksandar Grujić i Gordana Perkučin-stoni tenis, Janoš Juhas-streljaštvo, Vujadin Boškov i Stevan Sekereš-fudbal i drugi.

Povezana vest:  UCI: Španac Moskera pozitivan na doping testu