Povodom Svetskog dana knjige, koji se obeležava 23.aprila, kompanija McDonald’s će uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje, donirati 5000 slikovnica “Lola i Mila” vrtićima širom Srbije.

Vrtići u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Pančevu, Velikoj Plani i Staroj Pazovi će dobiti slikovnice “Lola i Mila” autora Kristine i Sergeja Ćetkovića koje su namenjene deci uzrasta od 4 do 6 godina i na edukativan način će im pomoći da razumeju određene situacije u kojima se svakodnevno nalaze.

Povezana vest:  U nedelju zatvaranje izložbe "SKRIVENO BLAGO DOMA JEVREMA GRUJIĆA" koju je videlo rekordnih 20 000 posetilaca

„Izuzetno mi je drago da postoje društveno odgovorne firme koje kroz različite aktivnosti doprinose podizanju kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Uveren sam da će mališane obradovati slikovnice i da će se kroz njihove sadržaje, na zabavan i edukativan način, upoznati sa svakodnevnim  situacijama kroz koje prolaze njihove junakinje. Veoma je važno da se deca od najranijeg uzrasta „druže“ sa knjigom“, izjavio je Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Povezana vest:  Za lak i miran san! Uz dve kupljene bojanke za odrasle Melatonin na poklon

„Od dolaska na srpsko tržište trudimo se da podržavamo zajednicu kroz različite projekte. Ove godine fokus nam je na najmlađima i želji da kroz donaciju slikovnica „Lola i Mila“ domaćih autora pomognemo da deca lakše savladaju i nauče o različitim aktivnostima i sutuacijama u kojima se svakodnevno nalaze. Nastavićemo da opremamo i biblioteke osnovnih škola, što smo započeli prošle godine. Zahvalni smo ministru Ružiću i njegovom timu na pomoći da ovu aktivnost sprovedemo“, izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji.

Povezana vest:  Nesbe u Tarantinovom stilu - "Krv na snegu" u prodaji!

Slikovnice „Lola i Mila“ su nastale po ideji Kristine Ćetković, supruge našeg poznatog pevača Sergeja Ćetkovića, koja je beležila sve zanimljivosti njihovih ćerki Lole i Mile i to je kasnije pretočeno u TV serijal „Lola i Mila“, a kasnije i u slikovnice. Izdavač slikovnica je “DexyCo” a edicija „Lola i Mila“ sadrži 11 slikovnica.