Moj rodjak sa sela 5

Nema više serije „Moj rođak sa sela“

Scenarista Radoslav Pavlović najavio je da neće biti nastavka serije „Moj rođak sa sela“, čiju je poslednju epizodu drugog ciklusa Radio-televizije Srbije (RTS) prikazala za vikend.

-Serija je dosta toga pomerila. Serija govori o Srbiji, o lepotama Srbije, unutrašnjoj lepoti. Mislim da je zaokružena cela priča. Ako smo neku lepotu postigli, ne treba da je više širimo i da je kvarimo – rekao je Pavlović RTS-u.

Povezana vest:  Premijera 4. sezone serije "Ekspedicija u nepoznato" na Discovery kanalu

Moj rođak sa sela je krenuo kao serija o članovima porodice Malešević i njihovom rođaku, vojnom obaveštajcu Vraniću, zaslužnom što je „provalio“ NATO šifre i odložio bombardovanje Srbije za godinu dana, koji je se razočaran iznenada vratio na selo.

Dragan Jovanović, Dubravka Mijatović, Vojin Ćetković, Tanasije Uzunović i drugi igrali su seriji, čiji je ukupno 28 jednočasovnih epizoda emitovano u prvom ciklusu 2008-9. godine, i potom u drugom ciklusu od jesenas.

Povezana vest:  Serija "STRUČNJAK ZA BAZENE" na Discovery kanalu

Pavlović je rekao da radi na novom scenariju „Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević“, koji će se baviti ličnošću vladara prve Jugoslavije i kontroverznim događajima kao što su „Solunski proces“ i ubistvo kralja u Marseju.

-To je jedan od najvećih državnika koga su Srbi ikad imali. Složena ličnost, komplikovan epoha, čovek izuzetne hrabrosti, koji je išao korak ispred svih, korak dalje, korak više. Treba naći balans I ispričati priču o čoveku o kome naš narod ne zna gotovo ništa – rekao je Pavlović.

Povezana vest:  SURVIVOR VIP, Konačno ujedinjenje, ali i dalje podeljeni: Cincarević namerno izgubila da bi se Toni vratio, Bulat ponovo u igri