nba_novi_logo

NBA ALL STAR VIKEND

Grifin dobio zakucavanje skokom preko automobila

 

Subota je na NBA All Staru u Los Anđelesu bila rezervisana za takmičenja u zakucavanju, šutiranju trojki, ali i veštinama igrača na parketu. Sve je to zagrejavanje za utakmicu koja sledi u nedelju uveče, novi duel najboljih igrača iz Zapadne i Istočne konferencije. Ali, takmičenje u zakucavanju uvek pobudi veliki interes, pa je tako bilo i ovaj put, jer je pobedničko zakucavanje 21-godišnjeg Blejka Grifina iz Los Anđeles Klipersa uistinu bilo atraktivno.

Povezana vest:  Ražnatović: U utorak odluka da li Marjanović ide na EP

Prvi izbor drafta 2009. godine, koji ove sezone igra svoju ruki godinu, imao je celi popratni “orkestar” pri pobeđivanju DŽavalea MekGeja iz Vašingtona u finalnom duelu.

Grifin je zakucavao uz pevanje gospel hora sa strane (pevali su “I believe I can fly”), a na parket je dogurana Kia Optima u kojoj je stajao njegov saigrač iz Klipersa Baron Dejvis.

Povezana vest:  EVROLIGA 2010/2011, Partizan MTS bude u grupi A sa Kaha Laboral, Makabijem, Žalgirisom, Prokomom...

Iz otvorenog automobilskog krova, koji je bio postavljen pod koš, je Baron Dejvis izbacio loptu koju je u letu uhvatio Grifin. Preskočio je automobil, zakucao, oduševio publiku i osvojio takmičenje.

Inače, u borbi za najboljeg šutera trojki izgledalo je da će dvojica veterana iz Bostona biti u završnoj borbi za pobedu. U pitanju su bili Paul Pirs i Raj Alen, koji je pre nekoliko dana srušio rekord Redžija Milera po broju trojki u karijeri. Titulu najboljeg je odneo Džejms Džons iz Majamija.

Povezana vest:  Vujošević: Čeka nas težak meč sa Krkom

Igrač Golden Stejta, Stefan Cari, je postao najbolji u “skils” takmičenju gde igrači pokazuju razne veštine po parketu. Od zakucavanja, driblinga, asistiranja i pogađanja vodoravno postavljenog koša. Kari je najbrže odradio celi test i u finalu pobedio Rasela Vestbruka iz Oklahoma Sitija.