Manuel Vilas, autor „Ordese“, napisao je knjigu „Poljupci“, dirljiv roman velike lepote, o smislu života, iluzijama savremenog sveta i suštinskoj težnji za ljubavlju.

Na preporuku lekara, Salvador napušta Madrid i odlazi u kolibu u planini gde upoznaje petnaest godina mlađu strastvenu ženu. Neočekivano i brzo, među njima se razvija veliko uzajamno poverenje. Njihovi susreti su okupani svetlošću, i svaki put im donose uzbudljiva otkrovenja.

Povezana vest:  Genije na violini Ara Malikian karijeru započeo u Beogradu

Oboje nose breme prošlosti koje stalno iskrsava dok grade sve čvršću vezu. Salvador je sklon da idealizuje ljubav, on je svojevrsni Don Kihot koji istovremeno žudi za mlađom ženom i plaši se svoje zrele ljubavi prema njoj. Njegove vetrenjače nisu divovi, već rutina svakodnevnog života koja se u potpunosti menja.

„Poljupci“ su roman o romantičnoj i idealizovanoj ljubavi, ali i onoj telesnoj koja usred globalne krize povezuje dva ljudska bića u pokušaju da se vrate u domovinu erotike, to misteriozno mesto na kojem muškarci i žene pronalaze dublji smisao života.

Povezana vest:  Sinoć održana tribina „Petrovaradinska tvrđava kao razvojni potencijal Novog Sada - revitalizacija i problemi u praksi"

Roman „Poljupci“ možete naći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.