kreator4776

Treš metal na tvrđavi: Kreator konačno na Eksploziv stejdžu

Najznačajniji evropski treš metal bend , nemački Kreator, napokon dolazi na Eksploziv stejdž Exita, kao rezultat višegodišnjih nastojanja festivala da ih uvrsti u lajn-ap na tvrđavi. Ovo je prvi put da dolaze u Srbiju nakon poslednjeg albuma iz 2009. godine, Hordes of Chaos i nakon rasprodatog koncerta u SKC-u 2007. godine. Hedlajner najvećih evropskih metal festivala 2011, kao što su Metal Camp i Wacken, Kreator postavlja samo jedno pitanje: da li je Eksploziv stejdž dovoljno velik da primi sve obožavaoce benda?

Povezana vest:  Linkin Park se vraća na na poznati teren, peti album "Living Things" izlazi 25. juna

Već skoro trideset godina Kreator drži visoku poziciju na treš metal sceni, zajedno sa bendovima kao što su Slayer, Metallica i Megadeath. Nakon čak dvanaest studijskih albuma, od kojih je poslednji izdat u januaru 2009, i dalje pune koncertne dvorane i festivale širom Nemačke, Evrope i sveta. Nepomirljivi frontmen Kreatora,  Mille Petrozza, ikona najortodoksnijih metalaca, upire prstom u probleme društva bez trunke zadrške, ukazujući na političku nepravdu u stilu samih korena treš metal scene. Novi album opire se čarima moderne produkcije i po rečima autora, stopostotni je odraz lajv nastupa Kreatora, potencirajući sirovu, živu svirku kao vrhunac muzičke komunikacije s publikom. „Mi svoju muziku pravimo na isti način na koji se to radilo sedamdesetih“, tvrdi Petrozza, „Problem je što danas i najgore grupe mogu da zvuče odlično zahvaljujući kompjuterskoj obradi zvuka. Mi to ne želimo. Hoćemo da zvučimo prirodno i zato snimamo albume kao što se to radilo nekada“.

Povezana vest:  Nirvana, Kis, Piter Gejbrijel u Rokenrol dvorani slavnih

Explosive bina na dvanaestom Exit festivalu,  za sve one koji vole tvrđi zvuk, dovešće najbolje hardcore, metal i punk izvođače. Tokom četiri dana upečatljivih nastupa Explosive Stage predstaviće najpoznatije, a verovatno i najkontroverznije bendove sveta, a pridružiće im se još brojna imena sa naših prostora koji su predstavnici svih onih koji odbijaju da gledaju svet kroz ružičaste naočare i koji se ne boje da stisnu pesnice i zaurlaju na nepravdu, nemaštinu i političku opresiju.

Povezana vest:  Za 20 godina rada Wonder Strings izdaje novi CD “Ispravnost lične vizije”