fernando_alonso_portret

FORMULA 1

Alonso:Zaostatak od jedne sekunde između nas i pol pozicije je previše

Nastavljaju se problemi Ferarija na startu sezone. Kao i tokom kvalifikacija u Australiji, situacija u Maleziji nije bila ništa drugačija. Čuveni propeti konj debelo zaostaje za Red Bulom i Meklarenom.

Tako je bilo od dolaska u Maleziju i prvih nezvaničnih treninga, a nastavilo se i u kvalifikacijama, zbog čega je u poslednjoj rundi borbe za što bolju poziciju na startu Alonso odvozao samo jedan krug.

Fernando Alonso i Felipe Masa u Australiji su startovali sa pete i osme pozicije, a nije se mnogo promenilo ni na Sepangu jer će Španac krenuti ponovo sa petog a Brazilac sa sedmog mesta.

Povezana vest:  ŠUMAHER: Rano je da nas otpišete!

Ono što je naročito zabrinjavajuće za Ferari je zaostatak Fernanda Alonsa skoro jednu sekundu za osvajačem pol pozicije Sebastijanom Fetelom iz Red Bula. To je kao problem prepoznao i Španac.

-Nije lako. Otkrili smo da nismo dovoljno konkurentni na poslednjem treningu i zbog toga smo imali nešto konzervativniji pristup kvalifikacijama i samo jednu vožnju u poslednjoj rundi – priznaje Španac. – U takvoj situaciji prinuđeni ste da rizikujete, ali ne previše. Uradili smo ono što želimo znajući da moramo da napredujemo. Zaostatak od jedne sekunde između nas i pol pozicije je previše.

Povezana vest:  Baton najavio da je Meklaren spreman za bitku

Ipak, dvostruki osvajač titule ima više samopouzdanja kada je trka u pitanju jer je uveren da bi Ferarijev tempo na trci mogao da mu dozvoli borbu za vrh.

-Mislim da će na trci ipak biti neizvesnije. Ne znam koji uslovi bi nam više odgovarali. Start će biti interesantan. Možda bi smo mogli i da prestignemo Red Bul na startu pošto verujemo da ne koriste KERS. Ukoliko bude padala kiša sve će biti kocka – smatra Španac.

Međutim, kada je u pitanju borba za titulu Alonso nije previše zabrinut, ali priznaje da je važno osvojiti što više bodova dok Ferari ne reši problem sa nedostatkom tempa.

Povezana vest:  Marej: Hamilton zaslužuje titulu viteza

-U ovom trenutku imamo to što imamo i moramo da osvojimo što je više bodova moguće svakog vikenda, a možda će uz vremenske uslove stvari moći da se promene na trci. Moramo da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže – svestan je Alonso recepta za uspeh. – Optimista sam po pitanju šansi u šampionatu. Dugo traje, ima mnogo trka i svašta može da se dogodi.