jelena_jankovic_portret

FED KUP 2011

Jelena Janković: Možemo da osvojimo Fed kup

Teniserka Srbije Jelena Janković izjavila je večeras posle pobede u Bratislavi, da je ponosna na svoj tim, za koji i da veruje da može jednog dana da osvoji trofej u Fed kupu.

Srbije je danas pobedila Slovačku sa 3:2, u meču plej-ofa za ostanak u Svetskoj grupi.

-Imamo tim za trofej. Možemo da osvojimo Fed kup. To smo stvarno pokazale sada protiv Slovačke. Borili smo do kraja i izvukli pobedu. Nadam se da ćemo jednog dana podići taj trofej za našu zemlju – rekla je Jankovićeva novinarima u Bratislavi.

Srbije je do pobede došla pošto je savladala Slovačku u dublu, posle neverovatbnog preokreta u drugom setu, kada su domaće igračice imale prednost od 5:1 i dobile prvi set.

Povezana vest:  Poznati četvrtfinalisti u Barseloni

-Nije mi prvi put da odigram ovakav meč. Veoma sam srećna zbog pobede. Bila je teška situacija i zbog toga sam ponosna na moj tim. Mi smo se borile do kraja. Nismo se predavale, nekako smo izdržali. Presrećni smo u ovom trenutku – rekla je Jankovićeva.

Ona je dodala da nije mogla juče da igra, jer je bila bolesna.

-Nisam se ni danas 100 odsto oporavila, ali sam morala da izađem na teren. Uspele smo zajedničim snagama da dođemo do pobede. Ovo je timski rad, svaka je dala svoj doprinos. Ne znam kako da pokažem svoje emocije. Umorni smo i presrećni. Hvala, svima – rekla je

Povezana vest:  ATP: Šestonedeljna suspenzija, bez tenisa do 20. aprila

Jankovićeva.

Mlada Aleksandra Krunić istakla je da je njena Fed kup karijera počela u februaru i da je meč sa Jankovićevom u dublu u Bratislavi „najveći koji je do sada odigrala“.

-Imali smo minus od pet gemova, a pobedili smo. Još sam pod utiskom ovog meča. Veoma sam srećna. Ne mogu da izrazim svoja osećanja. Htela bih da zahvalim Jeleni na velikom srcu. Ona uvek igra najbolje što može, čak i više kada igra za Srbiju i da joj kažem da je volim – rekla je Krunić.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Milojević i Krstin eliminisani

Trener Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš čestitao je svim igračicama na pobedi protiv Slovačke.

-Bojana Jovanovski je bila naš džoker. Zahvaljujem joj se na sjajnoj partiji protiv Dominike Cibulkove. Ana je odlično igrala protiv Danijele Hantuhove, šteta što se povredila. Naravno zahvaljujem se Jeleni na odličnoj igri u singlu i njoj i Aleksandri na sjajnoj igri u dublu – rekao je Vraneš.

On je dodao da nije mogao da stavi Jelenu da igra prvog dana, jer je bila bolesna i da je to bila ispravna odluka, jer se oporavila do današnjih mečeva.