mladjan_dinkic

Dinkić počasni predsednik kragujevačkog Radničkog

 

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić predstavljen je danas kao počasni predsednik košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca. On je rekao novinarima u Kragujevcu da je na igračima Radničkog i na treneru Miroslavu Muti Nikoliću da prave rezultata, dok će on za narednu sezonu „pokušati da razgovara sa privrednicima, kompanijama i bankama da podrže ovaj sportski klub“.

Dinkić je rekao da se neće baviti operativnim radom nego će davati podršku klubu „sa strane“.

-Klubu treba da se obezbedi stabilan budžet, kako bi mogao da zadrži najbolje igrače, da se pojača tim i dovedu neki novi u prelaznom roku, da u narednoj sezoni ima još bolje rezultate – rekao je Dinkić.

Povezana vest:  Bjelica solidan u trijumfu Sakramenta, Marjanović ostvario dabl-dabl

On je dodao da je „sasvim sigurno da će pored Fijata jedna od naših najboljih banaka stati uz kragujevački Radnički“.

Dinkić je kazao da će Radničkom pružati i moralnu podršku I najavio dolazak na narednu utakmicu protiv Partizana u Kragujevcu, kada će navijati za domaći tim. Govoreći o motivima dolaska u Radnički, Dinkić je istakao da su „glavni krivci“ trener Radničkog Muta Nikolić i dobri rezultati mlade kragujevačke ekipe.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Bilić: Kazniću Cibonu, trijumf Partizana čist kao suza

-Jedan klub iz unutrašnjosti Srbije je napravio veliki rezultat, završio polovnu sezone na trećen mestu I ima velike šanse da obezbedi plasman u Jadransku ligu – rekao je Dinkić.

On je naveo da je Radnički jedan od tri tima van Beograda koji igraju u Super ligi Srbije i podrška kragujevačkoj ekipi je istovremeno podrška svim drugim klubovima iz unutrašnjosti Srbije da bolje rade i ostvaruju vrhunske rezultate.

Povezana vest:  Ajverson ide na preglede u SAD

Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić je rekao novinarima da je za njega „Dinkić zvezda prelaznog roka“ i da je oduševljen što je prihvatio počasnu funkciju u klubu.

On je izrazio uverenje da Dinkić „može mnogo toga da pomogne da od Radničkog napravimo ekipu koja će se u narednoj godini takmičiti u Evropi, da bude u prvih šest ekipa i budemo ravnopravni sa Zvezdom i Partizanom u narednoj sezoni. Trener Radničkog je uručio Mlađanu Dinkiću i gradonačelniku Kragujevca Veroljubu Stevanoviću dresove Radničkog sa brojem 10.