adrian-sutil

Zutil dobija kaznenu prijavu, isto preti i Hamiltonu

Nerazjašnjeni fizički incident odigrao se 17. aprila u Šangaju nakon trke Formule 1 za Veliku nagradu Kine. U njemu su učestvovali Nemac Adrijan Zutil i Englez Luis Hamilton.

Nemački 28-godišnji pilot Fors Indije navodno je u jednoj lokalnoj diskoteci prouzrokovao povređivanje Erika Luksa, jednog od direktora Renoa. Navodno su se njih dvojica posvađala, a sve je nekoliko trenutaka kasnije završilo navodnom povredom vrata, zbog čega je Luks zatražio jekarsku pomoć u obližnjoj bolnici.

Povezana vest:  Hamilton zadovoljan pobedom u Kini

Luksov advokat najavio je kaznenu prijavu protiv nemačkog pilota zbog nanošenja teških fizičkih povreda. Nije otklonio mogućnost dodatne tužbe, što postaje zanimljivije ako se zna da je sa Zutilom u tom trenutku slavio i McLarenov vozač Luis Hamilton.

-Gospodin Luks dopušta mogućnost pokretanja postupka protiv drugih osoba koje su sudelovale u incidentu – rekao je Mark Henzelin.

Povezana vest:  Prekinuto buđenje Šumahera iz indukovane kome

Zutilov menadžer Manfred Zimerman za Bild je kratko izjavio:

-Dobijemo li prijavu, uzvratićemo na odgovarajući način. Adrijan je u više navrata pokušao doći u kontakt s gospodinom Luksom, ali bez uspeha. U svakom slučaju, radilo se o slučajnoj nezgodi u kojoj nije bilo nikakve namere.