Snezana_Divac_11

Snežana Divac u Bledu održala filantropsko predavanje na konferenciji o korporativnoj odgovornosti i filantropiji

 

Gosti ovogodišnje Konferencije o korporativnoj odgovornosti i filantropiji (CEE Corporate Responsibility & Philanthropy Meeting) koje je održana prošle nedelje u Bledu, Sloveniji, bili su Vlade i Snežana Divac, U okviru konferencije, ispred Fonda „Ana i Vlade Divac (HOD)“ Snežana Divac održala je predavanje na temu filantropije i dosadašnjih aktivnpsti Fonda na tu temu.

Dvodnevna konferencija, koju je organizovao Studio Moderna sa partnerskim organizacijama, uz specijalno učešće Klinton globalne inicijative (Clinton Global Inicative), održana je u Školi za Menadžment u Bledu (IEDC – Bled School of Management) sa ciljem podsticanja stvaranja šire evropske mreže posvećene korporativnoj društvenoj odgovornosti i filantropiji u Evropi. Konferenciju je posetilo preko 90 uglednih gostiju iz 18 zemalja od kojih su brojni bili poslovni ljudi, filantropi, društveni preduzetnici, kao vođe javnih organizacija.

Povezana vest:  Prvi "Maturantski sajam" u Delta Cityju

Među glavnim govornicima na konferenciju našli su se se Robert S. Harison, direktor Klinton globalne inicijative, Veran Matić, predsednik Upravnog odbora B92, profesor Danica Purg, domaćin čitavog događaja i dekan i direktor Škole za Menadžment u Bledu, dok je domaćin svečane večere nakon konferencije bio dr Danilo Turk, predsednik Republike Slovenije.

Tokom svog predavanja, Snežana Divac naglasila je da je korporativna društvena odgovornost i filantropija u Srbiji još uvek u začeću i da se Fond „Ana i Vlade Divac (HOD)“ aktivno bavi ovom temom. Prema njenim rečima, Fond je do sada prikupio blizu 3 miliona evra kako bi pomogao izbeglim, interno raseljenim i nezbrinutim licima da ostvare svoje pravo na dom, stvorio bezbedna dečija igrališta za decu u vrtićima i promovisao prave vrednosti među omladinom u Srbiji.

Povezana vest:  PARTIZAN I ZVEZDA IZLAZE NA DERBI U ISTIM DRESOVIMA