kakva grupa -meta na SP u Torinu

STRELIČARSTVO

Urošević protiv Rusa Dambaeva, Mioković protiv Kolumbijca Riohasa

Ljubiša Urošević (prošao eliminacije kao 84.), reprezentativac u streličarstvu beogradskog Kalemegdana boriće se za prolaz među 48 najboljih streličara na Šampionatu sveta u Torinu kompaund stilom (lukovi sa točkićima) protiv Rusa Dambaeva (prošao kao 29.) u četvrtak 7. jula.  Ukoliko pobedi, rival za plasman među 24 (priključiče im se, potom, i osam najboljih posle eliminacija koji su bili slobodni u prva dva kola) biće mu bolji iz duela Puruhito (Indonezija, 77.) – Johanesen (Danska, 54.).

Povezana vest:  ŠAH, DEVETO KOLO POJEDINAČNOG EP U RIJECI, Prvi poraz Vučkovića

Danilo Mioković (Pančevo) koji je prošao eliminacije kao 54. boriće se protiv Rohasa (Kolumbija, 59.). Kada ga savlada rival će mu biti uspešniji iz duela Gejdi (Iran, 43.) i Ksiang Lin Kung (Tajvan 70.)  Gađa se na ispadanje po 15 strela.

Završena su ekipna eliminaciona takmičenja olimpik stilom. Kod muškaraca, 10. jula u finalu sastaće se  Koreja – Francuska, dok će u borbi za bronzu  gađati selekcije Meksika i Italije. Kod dama, finale je Indija – Italija (Indijke su u polufinalu eliminasale Koreju) dok u će se meču za treće mesto ogledati Koreja i Kina.

Povezana vest:  KUGLANJE, U znaku SPC Vojvodine i Crvene zvezde

U novoj disciplini uvedenoj na ovom SP u Torinu, miks timovi olimpik stilom (takmičar i takmičarka), fanale je Koreja – Meksiko, bronzani duel je Poljska – Velika Britanija.