Exit_logo

Egzit: Promoterku festivala napao taksista na aerodromu

 

Promoterku tima festivala „Egzit“ (Exit) zaduženu za doček inostranih posetilaca „Egzita“ na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu danas popodne je napao neidentifikovani taksista, saopštio je danas „Egzit trip“, zvanična turistička organizacija festivala. Kako se navodi, taksista je „fizički nasrnuo na J.P. ošamario je i oduzeo celokupan promo materijal ‘Egzita’, a tom prilikom napadnut je i posetilac (festivala) iz inostranstva“.

Povezana vest:  Sutra koncert Kikija Lesendrića i "Pilota" u Areni

U saopštenju se ističe da je „Egzit“ da bi zaštitio inostrane posetioce od nasrtaja beogradskih taksista organizovao doček, kao i autobuski i taksi prevoz od beogradskog aerodroma po beneficiranim cenama, od 1.000 dinara za autobus i 5.000 za taksi.

-Mnogi od naših posetilaca su ovu uslugu rezervisali mesecima unapred. Ova činjenica je očigledno razljutila neregistrovane beogradske taksiste, takozvane ‘divljake’ koji za iste usluge naplaćuju nekoliko puta veću cenu – piše u saopštenju.

Povezana vest:  EROS OSVAJA BEOGRAD: EMOTIVNI SPEKTAKL I PLESNA ŽURKA U JEDNOM

Ističe se da „umesto da divlji taksisti nakon ovog incidenta budu uklonjeni od strane policije, obezbeđenje aerodroma je sugerisalo promoterima (‘Egzita’) da ne izlaze iz bescarinske zone“.

-Imajući u vidu da ovo nije prvi napad na naše promotere, te da se ista situacija ponavlja iz godine u godinu, postavljamo nadležnim organima pitanje kako je moguće da 11 godina od demokratskih promena pitanje divljih taksista na beogradskom aerodromu i dalje nije rešeno – navodi „Egzit“.

Povezana vest:  Kit Ričards: Džeger je nepodnošljiv već 30 godina

Festival je najavio podnošenje krivične prijavu protiv N.N. lica.