ONIX

Koncert i izložba „Sentimetos Meksikanos“ u Gvarneriusu

Gitarski duo „Onix“ koji čine istaknuti meksički umetnici Rosa Maria Robinson i Leonardo Martin Kandelaria održaće koncert pod nazivom „Sentimientos Meksikanos“ u utorak, 19. jula uveče u Centru lepih umetnosti Gvarnerius.

Kako je najavio Gvarnerius, pre koncerta će biti otvorena izložba pod istim nazivom, pasteli srpskog slikara Vladimira Ivanovića koji je višegodišnjim boravkom u Meksiku poprimio meksički duh, ne zaboravljajući svoje poreklo.

Povezana vest:  Naučite da tumačite signale uz pomoć knjige Govor tela u ljubavi

Događaj „Sentimientos Mexicanos“ svečano će otvoriti ambasadorka Meksika u Srbiji, Mersedes Felisitas Ruiz Zapata.

Meksički umetnici sa zavidnim svetskim solističkim karijerama i prestižnim nacionalnim i međunarodnim priznanjima, osnovan prošle godine, prvi put će se predstaviti publici u našoj zemlji.

Duo je sarađivao brojnim kamernim ansamblima i učestvovao na značajnim festivalima u Meksiku i inostranstvu. Dobitnici su brojnih stipendija, priznanja i odlikovanja na nacionalnom i internacionalnom nivou. Pored nastupa širom sveta, bave se i istraživanjem i promovisanjem muzike za gitaru, a rade kao docenti u meksičkim muzičkim školama.

Povezana vest:  "Živeo Život" u Novom Sadu do 12. oktobra

U najavi svog prvog koncerta u Srbiji meksički umetnici su poručili da „Sentimientos Meksikanos“ želi da pruži šarolik pogled u srce Meksika, koji ide dalje od logičnog proučavanja i prodire duboko u emocije, kroz jezik dobro poznat svima, umetnost.

Izložbu pastela istog naziva čine pasteli nastali u Meksiku tokom čestih umetnikovih putovanja, kao i tokom vremena koje je proveo u Meksiko Sitiju, dok su ostali nastali van Meksika, ali pod utiskom ove zemlje.

Povezana vest:  Svetski žiri proglasio - fotografija iz Srbije najlepša na svetu!

Ivanović(32) je rođen u Nikšiću, prvu samostalnu izložbu je imao već sa 15 godina u Podgorici. Od tada je izlagao na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Studirao je u nekoliko zemalja, ekonomiju i magistarske studije poslovne administracije, završio je na Karlton univerzitetu u Otavi (Kanada), a trenutno živi i radi u Beogradu.