Belville - domacin edukacije o bezbednoj voznjiBelville naselje – domaćin edukacije o bezbednoj vožnji

Četvrtina ljudi u Srbiji još uvek ne vezuje sigurnosni pojas i time sebe svakodnevno izlaže velikoj opasnosti, dok 42 odsto dece koja stradaju u saobraćaju, strada u automobilu. Ove podatke izneli su predstavnici Nacionalne vozačke akademije (NAVAK) u okviru edukacije o bezbednoj vožnji koja je održana u naselju Belville, u organizaciji kompanije Blok 67 Associates.

Povezana vest:  Yo D`oro Balans donira Centar za prevenciju u Medicini rada u Požarevcu

U cilju povećanja svesti o bezbednosti u saobraćaju, prisutni građani dobili su priliku da saznaju detalje o adekvatnoj pripremi za predstojeća putovanja i godišnje odmore, kao i o načinima da zaštite sebe i svoju porodicu u vožnji.

Okupljenima su predstavljeni pravilni načini vezivanja sigurnosnog pojasa i postavljanja dečijeg sedišta. Kako bi se i sami uverili u opasnosti koje proizilaze iz nepridržavanja osnovnih pravila bezbednosti, građani su imali i jedinstvenu priliku da se oprobaju u specijalnim simulatorima čeonog sudara i prevrtanja, u bezbednim i kontrolisanim uslovima pri malim brzinama.

Povezana vest:  Rak prostate i testisa može biti otkriven na vreme – zajedno sa Vama i ovog novembra

Tokom edukacije, pažnja je posvećena i pritisku u pneumaticima, a naglašeno je da se redovnom kontrolom može postići ušteda u potrošnji goriva od čak 15 odsto. Instruktori su upozorili da se nesavestan odnos i neredovna kontrola mogu odraziti na bezbednost vozila i stabilnost u krivinama, posebno pri kočenju.

“Sigurni smo da će ova edukacija doprineti opštoj bezbednosti sugrađana kao i zaštiti njihovih porodica u saobraćaju. Dodatno zadovoljstvo je što se naselje Belville pokazalo kao dobar domaćin još jednog u nizu atraktivnih događaja edukativnog karaktera, kakvi će biti organizovani i u narednom periodu”, istakla je Vidra Vučević, marketing menadžer u kompaniji Blok 67 Associates.

Povezana vest:  Međunarodni salon stripa od 29. septembra u Beogradu