bir_fest_bina_2010„Kerber“ i „Atomsko sklonište“ za ljubitelje hard roka

Treće veče „Bir festa“ na Ušću obeležio je nastup hard rok grupa „Kerber“ i „Atomsko sklonište“, koji su svoje hitove izveli pred više desetina hiljada posetilaca, a između ostalih nastupile su i grupe „Garavi sokak“, „Savremenaši“, S.A.R.S i „Dubioza kolektiv“.

Ljubitelji težeg zvuka mogli su da noćas uživaju u nastupu legendarne pulske grupe „Atomsko sklonište“, iako su na binu izašli nešto posle jedan sat nakon ponoći.

Repertoar su otvorili pesmom „Čedna gradska lica“, a zatim su ređali hitovi „Pakleni vozači“, „Za ljubav treba imat dušu“, „Olujni mornar“, „Pomorac sam majko“, „Mrav“, „Bez kaputa“.

Povezana vest:  EVROVIZIJA, Milan Stanković na promotivnom koncertu u Holandiji

Pre njih dlanove publike zagrejao je hard rok sastav iz Niša, grupa „Kerber“, koja je opravdala očekivanja uz pravi rok zvuk, autorske tekstove i energičan nastup.

Između dva poznata hard rok benda nastupila je grupa iz Švajcarske „The Fires“.

Festival su trećeg dana otvorile grupe „Atlantida“ i „CheGuerilas“, a zatim su se na bini smenjivali „Garavi sokak“, „Svremenaši“, S.A.R.S i „Dubioza kolektiv“.

Povezana vest:  Eyesburn obeležavaju 30 godina benda koncertom u Dorćol Platzu

Između dva poznata hard rok benda nastupila je grupa iz Švajcarske „The Fires“.

Zvezde muzičkog programa četvrte večeri festivala biće domaći sastav Zemlja gruva, zatim Jura Stublić i „Film“, a očekuje se da u jutarnjim satima trubački orkestar Dejana Petrovića zatvori subotnji program.

Pivopije na Bir festu mogu da uživaju u više desetina vrsta piva, među kojima su i ona sa ukusima limuna, jabuke i borovnice.

Cene piva kreću se od 250 dinara, koliko je potrebno izdvojiti za limenku „Karlsberga“, točeni „Tuborg“ košta 150 dinara, koliko staje i „Lav tvist“ i točeni „Jelen“, dok „Staropramen“ košta 170 dinara.Za kriglu točenog „Ginisa“ treba izdvojiti 320 dinara.

Povezana vest:  Anketa muzičkog časopisa Rolling Stone: Metallica je najveći metalbend svih vremena

Svih večeri festivala, koji traje do 21. avgusta, Bulevar Nikole Tesle zatvoren je za saobraćaj u periodu od 18 do četiri sata ujutru.

Prema očekivanjima organizatora, ovogodišnji „Bir fest“ imaće rekordan broj posetilaca, a lane ih je bilo više od 900.000.