detalj sa strelicarskog takmicenjaStreličarstvo

Mioković i Birđan prvaci Vojvodine u dvorni

 

Marsel Birđan iz Vršca olimpik stilom i Danilo Mioković iz Pančeva kompaund stilom (lukovi sa točkićima) osvojili su titule prvaka Vojvodine u streličarstvu u dvorani.

Turnir je organizovao klub Novi Sad, kao Otvoreno prvenstvo Vojvodine, posle čega su takmičari iz vojvođanskih klubova raspucavali za prva tri mesta na Prvenstvu Vojvodine. Olimpik stilom drugo i treće mesto pripalo je Pančevcima Slobodanu Fordou i Živku Sariću, a kompaund stilom Borislavu Krstiću i Viktoru Ignjatovu, takođe iz Pančeva.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Otkazan protest – novi teren i za Veprove

Titulu na Otvorenom prvenstvu Vojvodine olimpik stilom osvojio je Milan Borović iz Kotora sa 565 krugova ispred Srđana Tekića sa 558 i Leontija Trivanovića (obojica Šabac) sa 551 krugom.

Ovim lukom, kod dama tri prva mesta pripala su Zorici Vuković, Svetlani Nikolić i Ani Stanković (sve Niš).

Dva najbolja juniora olimpik stilom bila su Luka Grozdanović (Niš) sa 535 i Luka Popović (Elit arčeri, Beograd) sa 530 krugova.

Povezana vest:  NORDIJSKO TRČANJE, Rikardson slavio u Dramenu

Kompaund stilom, na Otvorenom prvenstvu Vojvodine slavio je Danilo Mioković (Pančevo) sa 583 kruga ispred druga iz kluba Borislava Krstića sa 573 kruga i Branislava Jevtića iz beogradskog BSK sa 566 krugova. Biljana Mitrović iz BSK bila je najbolja takmičarka kompaund lukom ispred Jelene Cagić (BSK) i Jelene Čerevicki (Novi Sad).