aleksandar_drenovak_1

SP AZERBEJDŽAN 2011

Aleksandar Drenovak i Branimir Stanković ubedljivi i u osmini finala

 

Iako su trojica srpskih boksera završili učešće na svetskom prvenstvu u amaterskom – olimpijskom boksu selektor Srbije Zoran Manojlović ima razloga za slavlje. Naime, Branimir Stanković u lakoj kategoriji (do 60 kg) i Aleksandar Drenovak (do 75 kg) ostvarili su po drugu pobedu na Planetarnom skupu u Azerbejdžanu I tako se plasirali, svaki u svojoj težinskoj kategoriji u osminu finala.

Povezana vest:  Nikola Stevanović: Želim pojas svetskog šampiona u IBF!

Branimir Stanković je bukvalno deklasirao Kanađanina Rajana Alehandra rezultatom 18:11 (4:2,6:3,8:6). U prve dve runde Stanković je bio enigma za Kanađanina dok je u trećoj protivnik člana šabačke Mačve pokušao da preokrene rezultat ali je Stanković svaki njegov napad kažnjavao preciznim udarcima.

U srednjoj kategoriji Aleksandar Drenovak je sa 14:9 (3:1, 6:4, 4:4) pobedio Prvaka Amerike iz 2010 Džejmija Korteza.

Povezana vest:  Muhamed Ali slavi 70. rođendan

Iako je Drenovaka čeao težak zadatak na ringu protiv Ekvadorca momak iz Vrnjačke banje je još jedanput pokazao da nije bez razloga prekomandovan iz velter (do 69 kg) u srednju kategoriju.

Naredni protivnik Drenovaka biće bolji iz meča Jiantang Zang (Kina) – Mikalai Vesialou (Belorusija). Za overu norme za Olimpijske igre Drenovaku će, kao i Stankoviću biti potrebna još jedna pobeda. U lakoj kategoriji Stankovića čeka malkice teži zadatak jer će za četvrtfinale boksovati protiv Italijana Domenika Valentina, koji je postavljen za prvog nosiocia u lakoj kategoriji. Oba meča su na program 4. oktobra u večernjim časovima.

Povezana vest:  Pakijao posvetio titulu žrtvama tajfuna