sutanovac_poslednja_klapa

Završeno snimanje serije „Vojna akademija“

 

Snimanje televizijske serije „Vojna akademija“ po scenariju Gordana Mihića i u režiji Dejana Zečevića večeras je završeno na Vojnoj akademiji u Beogradu.  Serija kroz 16 jednočasovnih epizoda prikazuje i život kadeta i kadetkinja te visokoškolske vojno obrazovne ustanove a završetak snimanja poslednje klape označio je ministar odbrane Dragan Šutanovac.

zeka_vojna_akademijaOn je najavio da će u januaru poceti emitovanje serije, koja je snimljena u cilju popularizacije vojničkog poziva i vraćanja poverenja u vojsku, ocenivši da se u tome proteklih godina u velikoj meri uspelo. Šutanovac je izrazio očekivanje da će i sledeće godine interesovanje devojaka i mladića za upis na Vojnu akademiju biti rekrodno i po broju i kvalitetu. Ministar odbrane kao i načelnik Vojne akademije brigadni general Mladen Vuruna čestitali su glumačkoj ekipi na uspešno završenom radu na seriji.

Povezana vest:  "Frozen" privlači turiste u Norvešku

Producent Nebojša Gavrić je rekao da je snimanje trajalo više od 130 dana tokom kojih je kroz seriju prošlo više od 140 glumaca.

Serija je realizovana pod pokroviteljstvom i uz pomoć Ministarstva odbrane, Vojne akademije i svih njenih pripadnika, a u produkciji „NIRE PRO“ za Radio-televiziju Srbije.

Glavne uloge tumače Ljubomir Bandović, Nebojša Milovanović, Branislav Lečić i Miloš Timotijević, a u glumačkoj ekipi su i Voja Brajović, Dara Džokić, Mira Banjac, Vlasta Velisavljević…

Povezana vest:  Saoirse Ronan kaže da saoseća s Kristen jer je pod pritiskom

Serije će biti emitovana na Radio televizji Srbije čije je generalni direktor Aleksandar Tijanić prisustvovao snimanju poslednje klape.

 

PHOTO: ataimages.rs

sutanovac_nazdravlje