euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Belgijanci strahuju od Pekovića i atmosfere u Pioniru

 

Košarkaš Šarlroa Dimon Malet ocenio je pred večerašnju utakmicu Evrolige Protiv Partizana da je beogradski klub u ćorsokaku posle dva poraza i da će zato pružiti odličnu igru kao i da očekuje ‘paklenu’ atmosferu u Pioniru.

-Posle dva poraza oni su saterani u ćorsokak i sposobni su da odigraju odličnu utakmicu. Biće, dakle, potrebno da i mi učinimo isto – smatra organizator igre Šarlroa.

U izjavi za današnji dnevnik „L Soar “ menadzer kluba Žak Stas dodaje da je posebno potrebno da se „obuzda monstruozni centar Peković“.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda Majamija

-Njega je nemoguće zaustaviti jedan na jedan. Ali naš kolektivni napor nam pruza druge opcije, tako da to nije nemoguće – smatra menadzer belgijskog šampiona.

Igrači Šarlroa koji su već igrali protiv Partizana Malet i Jiri Velš ukazuju posebno na atmosferu koju prave Partizanovi navijači.

-To je najneprijateljskija atmosfera sa kojom sam se sreo. Na ivici je opasnog. Ima hulagana, kao na fudbalu. Ali mene to uzbuđuje. Pritisak je na domaćoj ekipi i ja ne poznajem uzbudljivije osećanje od toga da ućutkam salu koja je u delirijumu – kaže Malet.

Povezana vest:  Nastavljen meč Partizan i Cibona, "Zabranjeni" izašli iz hale Pionir

Njegov saigrač Velš konstatuje da su „navijači Partizana uvek na ivici korektnog, ali oni emituju toliku strast da čovek oseća kroz njihove pesme istoriju kluba i ja to volim“. Belgijski list u današnjem izdanju ocenjuju da je Partizan prva dva meča izgubio a da je Šarlroa pobedio upravo Efes i to u Istanbulu I da „kada bi sve bilo tao jednostavno, sve šanse su na strain Šarlroa, ali….“.

Povezana vest:  Glogovac: Mega će tražiti šansu za pobedu u Strazburu

List potom podseća da je Partizan u Top 16 već pet godina za redom, da je višestruki šampion Srbije i Jadranske lige, da ima veoma kvalitetne igrače kao što su Peković i Lou .

-Partizan u Beogradu igra sa šest igrača na terenu… njegovih 7.000 fanatičnih navijača pretvaraju Pionir u neuporedivi ključali kazan – piše L’soar.