alem_toskic

Toskić: Krajnje vreme je da napravimo ozbiljan rezultat

 

Rukometni reprezentativac Srbije Alem Toskić izjavio je danas da naš nacionalni tim ima kvalitet i da je krajnje vreme da na Evropskom prvenstvu postigne dobar rezultat.

-Očekivanja su velika, jer vreme je da reprezentacija Srbije napravi ozbiljan rezultat. Uveren sam da imamo kvalitet i da on kad-tad mora da ispliva. To smo dokazali na predhodnim šampionatima, gde smo se do poslednjih trenutaka utakmica ravnopravno nosili i sa najjačim reprezentacijama. Optimista sam pogotovo što ćemo igrati pred domaćom publikom – rekao je Toskić novinarima ispred „Delta sitija“ na Novom Beogradu tokom promocije EP.

Toskih je dodao da u predstojećim pripremnim mečevima ne može da obeća dobar rezultat, ali da zalaganje mora da bude mnogo bolje nego protiv Mađarske.

Povezana vest:  RS Republike Srpske zatražiće članstvo u EHF

-Kvalitet ove reprezentacije je dobra grupa ljudi, koja radi zajedno poslednjih nekoliko godina. U škripcu smo kada je u pitanju vreme i uigravanje, okupljamo se svaka tri-četiri meseca na sedam dana i nismo u mogućnosti da kao ostali sportisti izdvojimo dva meseca pred neko ozbiljno takmičenje – kazao je on.

Reprezentativac Srbije Petar Nenadić smatra da naš tim nije dobro odigrao prvi meč na Kupu nacija u Nišu, kada je poražen od selekcije Mađarske sa 32:25.

-Moramo da se pogledamo u oči i shvatimo da nije prostalo mnogo vremena, možda još 20-ak treninga do početka EP. Poraz protiv Mađara boli, ali trebalo bi da izvučemo pouke i jedina dobra stvar je to što su igrači svesni krivice – rekao je Nenadić.

Povezana vest:  EP DANSKA 2014, Hrvatska pobedila Poljsku i izborila plasman u polufinale, Švedska bolja od Francusk

Nenadić je istakao da bi pobeda protiv Hrvata pozitivno delovala na naš tim.

-Trijumf protiv Hrvatske bi nas podigao i psihički i fizički. Igranje pred domaćom publikom za mene predstavlja zadovoljstvo. Publika može samo da nam pomogne da u kriznim momentima damo maksimum – dodao je on.

Žarko Šešum ocenio je da je ekipa odigrala katastrofalno i promašila mnogo zicera.

-Svi pričaju o Evropskom prvenstvu, a mi sada treba da igramo dobro, a u januaru pogotovo. Moramo puno da treniramo, da neke stvari popravimo i nadam se da će ovo biti pozitivna opomena za sve nas – naglasio je Šešum.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Vuković: Ponosni smo na srebrnu medalju

On je dodao da rukometaši moraju da se bore za naklonost publike, a da se to može ostvariti samo maksimalnim zalaganjem i borbenošću na terenu.

-Mnogo je veća obaveza igrati pred svojim navijačima. Sve više ljudi se interesuje za EP i to nam prija. Moraćemo da idemo korak po korak i eliminišemo neke slabosti sa ranijih takmičenja kada smo u poslednjim trenucima gubili bodove – poručio je Šešum.

Naredni meč na Kupu nacija Srbija igra u subotu od 18 časova sa selekcijom Hrvatske.