DEJAN_PETROVIC_KONCERT (1)

Dejan Petrović oduševio publiku u Centru Sava

 

Dugoočekivani, prvi solistički koncert najmlađeg majstora trube Sabora u Guči I prve trube sveta, Dejana Petrovića održan je sinoć u punom Centru Sava u Beogradu. Tom prilikom publika je uživala u tročasovnom bogatom programu, a Dejan ih je uz pomoć svog Big benda I prijatelja sa kojima je sarađivao na albumu “Udahni Duboko” podigao na noge.

Koncert je počeo trominutnim dokumentarnim filmom o Dejanu Petroviću I njegovim dosadašnjim uspesima, a nastavio se spektakularnom koreografijom Nacionalnog ansambla Kolo na pesmu “Vrtlog” koja je velik hit. Posle numere “Fanky plave oči”, na sceni su mu se pridružila njegova dva prijatelja I velika umetnika, Sergej Trifunović I Skaj Vikler kako bi izveli rege verziju pesme “Stani, stani Ibar vodo”. Tom prilikom Sergej je rekao da je ova pesma u neku ruku himna glumaca, jer su je mnogi glumci voleli, poput Danila Bate Stojkovića I Cige Jerinića. Ovog puta posvetio je bardu srpskog glumišta Petru Kralju, koji je juče preminuo. Posle numere “Lumika” na sceni se pridružila Tijana Dapčević, a Dejan I momci su je najavili prvim taktovima pesme “Makedonsko devojče”. Popularna pevačica priznala je kasnije da su je momci zatekli I raznežili, a posle pesme “Rekla nana” izvela je svoj  “Negativ”, a to je bio prvi put da čuje kako njen veliki hit zvuči na trubački način. Nizali su se hitovi Dejan Petrović Big Benda “Cotton”, “Put ka anđelima”, “Mećavnik rumba”. S obzirom da nije mogao da učestvuje na koncertu, zbog službenog puta u inostranstvo, preko video vola obratio se šarmantni Đule iz grupe Vang Gogh I zajedno sa Dejanom I Big Bendom uz pomoć modernh komunikacija izveo njihovu zajedničku numeru “Kolo”.Još jedan gost na koncertu bio je Božidar Boki Milošević, sa kojim su momci izveli njegovu kompoziciju “Grand Oro”. Veliki aplauz dobila je I Mirjana Aleksić, koja je bila član benda dve godine, a sada gradi solo karijeru. Otpevala je tradicionalnu pesmu “Tri livade”, a zatim podigla publiku na noge numerom “Samo pesma zna”. Posle nje na sceni su nastupili momci iz trubačkog orkestra Zao Taro Lajt, Dejana Jevđevića, kao I još dva trubača iz Zapadne Srbije Veljko Ostojić I Dejan Lazarević.

Povezana vest:  Dženifer Lopez umesto Elen Dedženeres u Američkom idolu

U trećem delu koncerta pevači Big Benda, Jelena Mitić I Marko Janković pevali su obrade svetskih I domaćih hitova: “Englishman in New York”, “Sing it Back”, “Je veux”, “Jailhouse Rock” I druge, a veliku simpatiju izazvala je obrada pesme “Krug” grupe EKV, “Mi plešemo”, “Gimme, gimme” od Abbe, kao I izvođenje pesme “Let the sunshine in” iz filma Kosa koju je prvi obradio Dejan pokojni otac Mićo.

Povezana vest:  Ekskluzivna MTV Premijera: Will.i.am ft. Jennifer Lopez &Mick Jagger – T.H.E. (The Hardest Ever)

Koncertu je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti  iz javnog I političkog života Srbije: Ministri Ivica Dačić i Milutin Mrkonjić, Branko Ružić, gradonačelnici Užica i Niša, pevači Vlado Georgiev, Dejan Matić i Milan Topalović Topalko, voditeljka Irina Radović, violinistkinja Tijana Milošević i mnogi drugi.

DEJAN_PETROVIC_KONCERT (2)