dusko_savanovic_efes

EVROLIGA

Savanović: Pobeda od neverovatnog značaja

 

Srpski košarkaš u redovima Anadolu Efesa Duško Savanović rekao je večeras da je pobeda protiv Partizana u šestom kolu Evrolige „od neverovatnog značaja“ za njegovu ekipu.

-Krucijalna pobeda za nas, uvodi nas u krug koji treba. Prva pobeda u Evroligi kod kuće, pobeda od neverovatnog značaja. Težina i značaj će se pokazati tek po ulasku u Top 16 – rekao je Savanović novinarima posle meča u Istanbulu.

Anadolu Efes je pobedio Partizan sa 67:58, a Savanović je ocenio da je šut Danila Anđušića u trećoj četvrtini mogao da prelomi meč u korist crno-belih da je mladi bek pogodio.

Povezana vest:  Vukoičić: Ne bavimo se kalkulacijama

-U sportu je psihološki momenat najbitniji. Posle dve vezane trojke Partizana, treća nije ušla. Da je Anđušić pogodio, to bi prelomilo utakmicu u njihovu koristi, mi bi klekli. Na promašaj smo vratili trojku, ostali u životu, odigrali vrhunsku odbranu koju imamo kapaciteta da igramo stalno – ocenio je Savanović.

Krilni igrač Efesa i reprezentacije Srbije nije želeo da prognozira ko će se kvalifikovati u narednu fazu Evrolige.

-Svi su pokazali da su svemogući, da sve rade. Partizan je prvi primer nečega što se ne dešava, da gubiš 20 razlike i dobiješ na kraju – zaključio je Savanović.

Povezana vest:  Prva pobeda Bešiktasa u Top 16 fazi Evrolige

Bek Anadolu Efesa Saša Vujačić rekao je da je dobra odbrana njegove ekipe, posebno na Nikoli Pekoviću, odlučila utakmicu.

-Mnogo važna utakmica, mnogo nervoze sa obe strane. Partizan ima jako dobru ekipu i imaju mogućnost, kao i mi, da idu dalje. Nismo igrali dobro u napadu, ali smo znali da sa odbranom treba da limitiramo njihove visoke igrače, pogotovo Pekovića, jer mnogo lopti ide na njega – kazao je Vujačić.

On je istakao da je agresivna odbrana u trećoj četvrtini dala prednost njegovoj ekipi.

-Ne volim da prognoziram, ali mislim da i mi i Partizan imamo kvalitetne igrače i videćemo šta će se desiti. Nismo odigrali briljantnu utakmicu, bilo je mnogo nervoze. Sada moramo da pobedimo dva puta za redom, što nam se još nije desilo – istakao je Slovenac.

Povezana vest:  Papanikolau pozitivan na korona virus

Trener Anadolu Efesa Ufuk Saridža pohvalio je odbranu svoje ekipe, pre svega na centru Partizana Pekoviću koji je postigao samo tri poena.

-Ovo nam je bila jako važna pobeda. Mi smo napadačka ekipa, ali smo večeras pobedili dobrom odbranom, pre svega na najboljem centru u Evropi, Pekoviću, koga smo sveli na tri poena. Ovaj meč i sledeća dva su nam od presudnog značaja – rekao je Saridža.