Mac Miller 05

MTV PUSH ARTIST ZA JANUAR JE… MALCOLM “MAC MILLER” MCCORMICK

MTV Push mladim i perspektivnim muzičarima i grupama pruža maksimalnu podršku kako bi se publika na što bolji način upoznala sa njima i njihovom muzikom. Svakog meseca po jedan odabrani muzičar ili grupa predstavi se MTV publici širom sveta.

Januar je rezervisan za mladu hp-hop zvezdu, Malcolma “Mac Miller” McCormicka.

Nedugo nakon završene srednje škole, Mac je zapao za oko i uvo čelnim ljudima iz Rostrum Records-a, sa kojima je sklopio dogovor u julu 2010. godine. Multitalentovani muzičar i virtuoz na brojnim instrumentima, rođen je 1992. godine u Pitsburgu. Već sa šest godina samouko počinje da svira klavir, gitaru, bas gitaru i bubnjeve. Nakon što je naučio da komponuje brojne žanrove, svoje vreme usmerava na usavršavanje umetnosti rimovanja. Kao veliki poštovalac izvođača poput Big L i Lauryn Hill i sastava kao što su Outkast i A Tribe Called Quest, na koje se tokom odrastanja ugledao, Mac Miller ubrzo dobija reputaciju sjajnog fristajlera “bez dlake na jeziku”.

Povezana vest:  Bešlić, Ilić i Šaulić u maju zajedno u "Skenderiji"

Nakon singla prvenca iz 2007. godine, Mac osniva duo The Ill Spoken, ali već 2009. objavljuje prvi solo singl. Paralelno sa zahuktavanjem njegove samostalne karijere raste i reputacija ovog muzičara “u kraju” i na online platformama. U julu 2010. godine, popularnost koju je Mac Miller stekao postaje nadvosmislena činjenica, a mladi umetnik istog meseca potpisuje ugovor sa nezavisnom izdavačkom kućom Rostrum Records. Samo mesec dana kasnije Rostrum Records izbacuje Macov singl “K.I.D.S.”, a pesma ubrzo postaje hit. Mišljenja medija takođe su nepodeljena, pa je tako HipHopDx Mac Millera opisao kao “Novu superzvezdu iz Pitsburga”, dok The Source Magazine za ovog muzičara kaže sledeće: “Samo nebo je granica za mladog Mac Millera”.

Povezana vest:  Ariani Grande se pridružile Megan Thee Stallion i Doja Cat na novom remiksu!

Danas spotovi Mac Millera u zbiru imaju preko 165 miliona pregleda na YouTube-u, a dokaz o uspehu ovog muzičara je i činjenica da Mac uspešno rasprodaje koncerte na aktuelnoj The Incredibly Dope turneji. Potencijal mladog Millera najbolje je prikazati kroz brojke ostvarene u 2011. godini: njegov EP “On And On And Beyond” prodat je u preko 60.000 digitalnih primeraka, a album prvenac “Blue Slide Park” ovog muzičara se našao na trećem mestu iTunes-ove liste albuma samo u pretprodajnoj nedelji! Izgleda da će i 2012. godina biti u znaku MTV-jevog Push Artista Mac Millera!.

Povezana vest:  MAMA MIA! - Promene u datumu izvođenja