Nadja_u_Olimpijskom_bazenu

PLIVANJE 
Srpski plivači na otvorenom prvenstvu Engleske
 
Srpski plivači Milorad Čavić, Nađa Higl, Stefan Šorak i Velimir Stjepanović, predstavljaće našu zemlju na predstojećem ’’ British Gas’’ otvorenom prvenstvu Engleske u Londonu, koje startuje sutra 3. a završava se 10. marta. Ovo je ujedno i izborno takmičenje za engleske plivače koji traže svoje mesto u reprezentaciji na predstojećim Olimpijskim igrama u njihovoj zemlji.
Troje naših plivača, bez Milorada Čavića, koji stiže u utorak 6. marta u London, odradili su dva treninga na velelpnom novom olimpijskom bazenu u ’’London Akvatik Centru’’, koji izgleda kao da bi sutra Igre mogle da počnu.
Prvi u bazen skaču i probijaju led u subotu prvog dana takmičenja, najmlađi srpski plivači Stjepanović i Šorak, trkom u disciplini 400 metara slobodno, dok će im se u nedelju kada plivaju 200 metara slobodno, pridružiti Nađa Higl nastupom u disciplini 100 metara prsno.
Najzanimljivi nastupi koji očekuju naše takmičare svakako će biti, nastup Velimira Stjepanovića u trci 200 metara delfin u ponedeljak 5. marta, Nađe Higl na 200 metara prsno i Milorada Čavića na 100 metara delfin u četvrtak 8. marta, i kao šlag na tortu nastup Šorak Stefana na 1500 metara slobodno u petak 9. marta.
A o koliko velikom i važnom takmičenju, ne samo za britanske plivače, se radi, svedoči i prijava od 816 takmičara iz 31. zemlje iz celoga sveta. Sastanak delegata održaće se danas sa početkom u 19.15h po našem vremenu, kada će biti poznata i finalna lista svih učesnika.

 

Povezana vest:  KAJAK, Zlato za mađarski četverac