milan

Milan šesti put organizuje kamp za mlade fudbalere u Srbiji

 

Italijanski fudbalski klub Milan organizovaće ovog leta u Beogradu šesti kamp za mlade fudbalere, a dvojica dečaka koji se najbolje pokažu otputovaće u Milano, gde će trenirati sa decom iz cele Evrope.

-Rad sa italijanskim trenerima pokazao se kao izuzetno dobra stvar, jer u poslednje vreme mi više izvozimo stručnjake nego igrače. Poslednje tri sezone Premijer ligu Engleske su osvajali italijanski treneri i ko hoće da osvoji neki trofej treba da uzme stratega iz naše zemlje – rekao je direktor kompanije Sport goals Marko Skembri, koji je jedan od organizatora kampa.

Povezana vest:  Muslin: Pobeda protiv Irske bi nas ozbiljno približila Mundijalu

Kamp će biti potpuno besplatan, održaće se od 18. do 22. juna na Adi Ciganliji u Beogradu, a Skembri je naveo da će polaznici dobiti opremu koja „tri puta više vredi“ od cene koju će platiti oni koji budu otišli u kamp Barselone, koji se ovog leta takođe organizuje takođe u Beogradu.

-Ovo je šesti po redu kamp koji Milan organizuje u Srbiji i do sada je prošlo oko 1.600 dece, a od njih je 35 otišlo u Milano. Jedan dečko je i dalje u ekipi, on je golman, trenira sa timom do 16 godina i njegova porodica se nedavno preselila u naš grad. Napreduje, iako je u kritičnom periodu za razvoj fudbalera – kazao je Skembri.

Povezana vest:  Švajnštajger produžio ugovor sa Bajernom do 2016.

Bivši fudbaler Milana Franko Barezi, koji je promoter kampa, rekao jeda taj klub da je jedinstvenu priliku mladim fudbalerima iz Srbije da  vide kako se radi u Italiji.

-Dečaci će moći da uče o fudbalu, ali i o drugim stvarima u životu. Zadovoljni smo dosadašnjim radom, želimo da bude što više dece i da budu srećni. Najbolji će imati priliku da odu u Italiju sa ostalim mladićima iz Evrope – rekao je Barezi.

Povezana vest:  Borac pobedom nad Radničkim učvrstio drugo mesto

Milan je 18 puta osvojio italijansku Seriju A, pet puta je trijumfovao u nacionalnom kupu i sedam puta je bio prvak Evrope.