kosarkaskaligasrbije_logo

SUPERLIGA SRBIJE

Partizan nadigrao tim kragujevačkog Radničkog

 

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu kragujevačkog Radničkog sa 82:76 (23:19, 20:23, 14:13, 25:21), u derbi utakmici 11. kola Superlige Srbije. Crno-beli su ovom pobedom najverovatnije izborili prvo mesto na tabeli, koje donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Partizan je dobro otvorio meč, poveo sa 20:13, ali se izabranici Miroslava Nikolića nisu predavali. Predvođeni sjajnim Stefanom Sinovcem, koji je vezao osam poena, od čega dve trojke, napravili su preokret i najavili neizvesnu utakmicu (25:27, 13. minut). Posle izjednačenog prvog poluvremena, rovovska borba nastavljena je i u drugom delu susreta. Kragujevčani prvi uspevaju da se koliko-toliko odlepe u 24. minutu (43:48), ali ne i da zadrže prednost.

Povezana vest:  Milojević: Želimo da nastavimo seriju pobeda

Kod gostiju se razigrao Majkl Skot, dok je crno-bele u tim trenucima u igri održavao stanadarno dobri Milan Mačvan. Pet minuta pre kraja utakmice probudila se i publika, koja je osetila da je njihovima ljubimcima neophodna pomoć. Iz tabora crno-belih su i pre meča isticali da im brza igra gostiju sa niskom postavom ne leži, pa je strateg domaćina Vlada Jovanović u finišu meča igrao bez centra.

Povezana vest:  Nikolić: Podbacili Amerikanci

U jednom trenutku na parketu su bili Mačvan, Bertans i Lučić. Upravo je Vladimir Lučić pogodio odlučujuću trojku za 76:71, posle čega je Partizan zasluženo došao do važne pobede i zadržao oreol nepobedivosti u Pioniru. Partizan je samo tri puta ove sezone izgubio na domaćem terenu, od Efesa i Armanija u Evroligi i Makabija u regionalnom takmičenju.

Utakmicu je iz prvog reda posmatrao bivši plejmejker Partizana Kurtis Džerels, koji je u Beograd doputovao da bi obavio lekarske preglede metatarzalne kosti levog stopala, povređenog pre dva meseca.

Povezana vest:  Mega izgubila od Krke u Sremskoj Mitrovici

Najefikasniji kod pobednika bio je Mačvan sa 17 poena i osam skokova, 14 je postigao Dragan Milosavljević, a 11 Miroslav Raduljica. Kragujevčane su predvodili Sinovec sa 16 i Skot sa 15 poena.