MajskeN_Vaske
Uručene Majske nagrade“ Sportskog saveza Srbije

„Majska nagrada“ Sportskog saveza Srbije, najveće priznanje u srpskom sportu uručena je na svečanosti u Domu Narodne skupštine Srbije u prisustvu potpredsednika vlade Ivice Dačića, Slavice Đukić Dejanović predsednika Skupštine Srbije i drugih uglednih zvanica iz političkog, sportskog i kulturnog života Srbije.
Ivica Dačić, uručujući nagradu za životno delo Franji Mihaliću  koga su pozdravili burnim aplauzima, je zamolio:
– Kada sam prošle godine uručio slično priznanje Mihaliću, odgovorio je da mu ono mnogo znači i da mu je podstrek za dalji rad. Želim mu da još dugo daje primer mlađima kako  se traje i to uspešno u sportu. Molim Olimpijski komitet Srbije da ga uvrsti u našu olimpijsku misiju za London jer mu je velika želja da još jednom bude na Olimpijskim igrama i siguran sam de će biti možda i najstariji prisutni olimpijac…
U kategoriji sportista iz olimpijskih sportova nagradu su dobili stonotenser Aleksandar Karakašević, vaterpolo golman Slobodan Soro,  odbojkaš Ivan Miljković, rukometaš Momir Ilić i odbojkašica Jovana Brakočević, dok je u kategoriji neolimpijskih sportova nagradu dobio kik bokser Miloš Anić, a u kategoriji paraolimpijaca nagrađena atletičarka Tanja Dragić.
Nagradu za životno delo dobili su atletičar Franja Mihalić, košarkaški trener, novinar i publicista Aleksandar Aca Stefanović iz Čačka, Dušan Aćimović  direktor SPENS 1981. u Novom Sadu potom sekretar SOFK Vojvodine, Petar Đurđević istaknuti sportski radnik iz Kladova i proslavljeni fudbalski golman Ilija Pantelić.
U konkurenciji stručnjaka, „Majsku nagradu“ dobili su košarkaški trener Željko Obradović, rukometni selektor Veselin Vuković, selektor kuglaške reprezentacije Srbije, dvostrukog šampiona sveta Miloš Ponjavić,  odbojkaški trener Zoran Terzić i trener u bodi bildingu Zoran Stojić.
Nagrađeni su i sportski funkcioneri Dragan Atanasov zemnik ministara za omladinu i sport Srbije,  generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković,  direktor Republičkog zavoda za Sport Jasminko Pozderac,  predsednik Paraolimpijskog komitet Srbije Zoran Mićović, generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Marko Stefanović i Miroljub Damnjanović, generalni sekretar SD Radnički.
Dobitnici „Majske nagrade“ u kategoriji sportskih novinara su Lazo Bakmaz (RT Vojvodine), Jovan  Sekulić („Večernje novosti“) i Dragiša Kovačević (SOS kanal).
U kategoriji pedagoga fizičke kulture, nagrađeni su Fahrudin Mavrić,  Ana Pinterović i Zoran Kostić.
Nagrađeni su i Sportski savez Beograda,  Sportski savez Prijepolja i Sportski savez Vršca.
Kik boks savez Srbije nagrađen je u kategoriji  granskih sportskih saveza.
Brojne zvanice pozdravio je predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, a u ime nagrađenih zahvalili su se Slobodan Soro i Dragan Atanasov.
U umetničkom delu programa učestvovali su Dragana Jugović del Monako i braća Teofilović.

Povezana vest:  KUGLANJE, Švajkard i Dragojlović uručili trofeje i diplome u kampu u Vrbasu