nemacka_slavlje

Švajcarska posle 56 godina savladala Nemačku

 

Fudbalska reprezentacija Švajcarske posle 56 godina pobedila je selekciju Nemačke, pošto je danas u prijateljskom meču u Bazelu slavila sa 5:3 (2:1). Nemci su bili oslabljeni neigranjem osmorice igrača Bajerna, ali to nikeko ne menja lošu sliku uoči šampionata Evrope na kojem tim Joakima Leva važi za jednog od favorita.

Povezana vest:  Maradona želi posao u Kini

Tri gola za Švajcarsku postigao je Derdijok, sva tri na asistencije Barnete, dok su debitanta na golu Nemačke Ter Štegena po jednom savladali Lihštajner i Mehmedi. Strelci za „pancere“ bili su Humels, Šurle i Rojs. Nemačka je prvi put posle deset godina vezala dva poraza, a mladi čuvar mreže Menhengladbaha je prvi debitant, koji je primio više od tri gola posle 1954. godine.

Povezana vest:  Krstajić: Znam tim, sigurno će igrati Gaćinović

Ujedno, Nemci su prvi put otkako je Lev selektor primili više od tri gola, a poslednji put to im se dogodilo u martu 2006. godine, u prijateljskom meču sa Italijom. Lev je tada bio asistent Jirgenu Klinsmanu, a utakmica je završena rezultatom 4:1.

Naredni prijateljski meč, ujedno i poslednji uoči sampionat Evrope, Nemačka igra 31. maja protiv Izraela. Nemci će u Ukrajini i Poljskoj igrati u B grupi sa Holandijom, Danskom i Portugalom.

Povezana vest:  Karadžić odgovorio čelnicima Zvezde