nemacka_slavlje

Švajcarska posle 56 godina savladala Nemačku

 

Fudbalska reprezentacija Švajcarske posle 56 godina pobedila je selekciju Nemačke, pošto je danas u prijateljskom meču u Bazelu slavila sa 5:3 (2:1). Nemci su bili oslabljeni neigranjem osmorice igrača Bajerna, ali to nikeko ne menja lošu sliku uoči šampionata Evrope na kojem tim Joakima Leva važi za jednog od favorita.

Povezana vest:  Janković: Bordo je favorit, ali ne plašimo se

Tri gola za Švajcarsku postigao je Derdijok, sva tri na asistencije Barnete, dok su debitanta na golu Nemačke Ter Štegena po jednom savladali Lihštajner i Mehmedi. Strelci za „pancere“ bili su Humels, Šurle i Rojs. Nemačka je prvi put posle deset godina vezala dva poraza, a mladi čuvar mreže Menhengladbaha je prvi debitant, koji je primio više od tri gola posle 1954. godine.

Povezana vest:  I O'Šej prešao u Sanderlend

Ujedno, Nemci su prvi put otkako je Lev selektor primili više od tri gola, a poslednji put to im se dogodilo u martu 2006. godine, u prijateljskom meču sa Italijom. Lev je tada bio asistent Jirgenu Klinsmanu, a utakmica je završena rezultatom 4:1.

Naredni prijateljski meč, ujedno i poslednji uoči sampionat Evrope, Nemačka igra 31. maja protiv Izraela. Nemci će u Ukrajini i Poljskoj igrati u B grupi sa Holandijom, Danskom i Portugalom.

Povezana vest:  Ren izbio na lidersku poziciju