Vicente-Del-Bosque

EURO 2012

Del Boske: Relativno sam zadovoljan rezultatom

 

Selektor fudbalera Španije Visente Del Boske rekao je da je relativno zadovoljan današnjim remijem sa Italijanima 1:1 u prvom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

-Imali smo svoje šanse, ali su i oni. Osvojili smo bod i relativno sam zadovoljan rezultatom, jer smo znali da će Italijani da nas pritisnu. Utakmica je bila veoma otvorena. Veoma sam zadovoljan kako su odigrali David Silva, Sesk Fabregas i Andres Inijesta – rekao je Del Boske posle meča u Gdanjsku.

Povezana vest:  Blater zatražio akciju Italijanske federacije zbog rasizma

Strelac jedinog gola za Španiju Sesk Fabregas ocenio je da Evropsko prvenstvo treba da se igra na boljem terenu nego što je to na stadionu u Gdanjsku.

-Trudili smo se, imali smo prilike, ali ovaj rezultat nije loš. Moramo da pobedimo u sledeće dve utakmice. Mislim da Evropsko prvenstvo zaslužuje bolji teren od ovog u Gdanjsku. Stvarno je nesrećno što moramo da igramo na takvoj podlozi – rekao je Fabregas.

Vezni fudbaler „furije“ Ćavi Ernandes kazao je da je bitno što njegova reprezentacija zavisi sama od sebe u nastavku takmičenja u Grupi C.

Povezana vest:  Maćeda iz Mančester Junajteda u Sampdoriju

-Važna stvar je da zavisimo sami od sebe, moramo da dobijemo preostale dve utakmice u grupi. Mogli smo da dobijemo i ovu da je meč trajao malo duže. Zaslužili smo više u drugom poluvremenu – kazao je Ćavi.

Selektor Italije Čezare Prandeli rekao je da je njegova ekipa igrala jako odlučno i da su igrači dali sve od sebe.

-Imali smo šanse i ostaje velika žal što smo ispustili prednost samo tri minuta pošto smo poveli. Trebalo je da izdržimo mnogo duže. Delovali smo kao tim i igrali smo jako odlučno. Važno je što su igrači radili ono što sam im govorio i dali sve od sebe. To je Italija – rekao je Prandeli.

Povezana vest:  Sosijedad produžio Valensijin niz bez pobede

Strelac gola za Italijane Antonio Di Natale kazao je da je utakmica bila fascinantna.

-Još se sećam penala koji sam propustio protiv Španije 2008. godine, tako da je postizanje gola veliki trenutak za mene. Španija ima fantastičan šampionski tim, kao i mi, tako da je bila fascinantna utakmica – kazao je Di Natale.