zoran_terzic_kzn_m

Zoran Terzić: Ovakvom igrom možemo do dobrog plasmana na OI

 

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić rekao je danas posle pobede njegovog tima nad Italijom od 3:0 da je zadovoljan igrom i da ekipa sa takvim nastupom može da se nada visokom plasmanu na Olimpijskim igrama (OI) u Londonu.

-Drastična promena u svakom smislu. Igrali smo mnogo bolje u organizaciji napada, bloku i odbrani. Taktiku koju smo imali sproveli smo gotovo u potpunosti, što je vrlo teško protiv ovakve ekipe (Italije). Drago mi je što smo ovako odigrali i pokazali da možemo, i da za ovo vreme koje nam je ostalo do OI ekipa može da se spremi i ide na visok plasma – kazao je Terzić.

Povezana vest:  PRVENSTVO GRČKE, Ivan Miljković MVP prvenstva – Olimpijakos šampion drugi put za redom

Najbolja poenterka Srbije na meču u Lođu Brankica Mihajlović koja je osvojila 15 poena istakla je da je ekipa posle dva poraza od Poljske i Brazila u pet setova konačno odigrala ceo meču kao što je i planirala.

-Odigrali smo utakmicu na nivou i kao što smo se dogovorili u pogledu taktike. Drago mi je što smo zabležili pobedu. Prva dva meča bili smo blizu pobede, falile su neke sitnice, ali se danas sve sklopilo i nadam se da ćemo nastaviti u Beogradu u istom ritmu – rekla je Mihajlovićeva.

Povezana vest:  SENIORKE I SENIORI – KUP CEV 2012, Vizura protiv AEK-a, Radnički sa Nojšatelom – Crvena zvezda protiv Selvera iz Talina

Tehničar srpske reprezentacije Maja Ognjenović ocenila je da su greške iz prva dva duela u Lođu ispravljene što je rezultiralo pobedom.

-Mislim da smo posle dva meča gde smo pravile veliki broj grešaka, danas te elemente doveli na veći nivo. Pobediti Italiju u bilo kom sastavu je velika stvar. Igru smo doveli na približan nivo kako mi znamo da igramo – rekla je Ognjenovićeva.

Povezana vest:  KADETKINJE - USKRŠNJI TURNIR - ANKONA 2010, Reprezentacija Beograda prve, Buša i Antanasijević najbo

Srbija je prva tri kola u takmičenju Gran Pri završila sa pet bodova, a sledeći mečevi očekuju je od 15. do 17. juna u beogradskoj hali Pionir gde će gostovati, Kuba, Argentina i Turska.