odbojka_konf_za_novinare_pred_kup

SENIORI, FINALNI TURNIR 46. KUPA SRBIJE

Svi učesnici završnog turnira žele pehar u Kupu

Sutra počinje završni turnir 46. Kupa Srbije za odbojkaše, koji će 26. i 27. februara biti održan u beogradskoj dvorani „Šumice“, a četiri učesnika nadaju se peharu u našem najmasovnijem takmičenju.

Trofej brani novosadska Vojvodina, čiji trener Nikola Salatić, smatra da „lale“ imaju kvalitet da se domognu još jednog pehara kojim bi obogatili klupsku istoriju.

-Ime Vojvodine nas obavezuje da u svakom takmičenju pokušamo da osvojimo trofej. Nadam se da će naš maksimum biti dovoljan za trijumf na finalnom turniru – poručio je Salatić.

Povezana vest:  "TROFEJ BEOGRAD 2014." – 49. MEĐUNARODNI TURNIR GRADSKIH OMLADINSKIH REPREZENTACIJA, 49. Turnir od 1. – 3. maja – 20 ekipa iz 15 gradova

Novosađani će se u polufinalu sastati sa beogradskim Partizanom, koji posle dugog niza godina gaji najviše ambicije u oba domaća takmičenja. Trener „crno-belih“ Milan Žarković žali se, međutim, na probleme sa brojnim povredama.

-Na završnom turniru nacionalnog Kupa neću moći da računam na Ivana Steljića i Aleksandra Minića, koji mnogo znače za našu igru. Nadam se da ćemo, ipak, uspeti da sa raspoloživim snagama izborimo plasman u finale i opravdamo lidersku poziciju u prvenstvu – naglasio je Žarković.

Aktuelni državni prvak, Radnički iz Kragujevca, nije u dosadašnjem delu sezone opravdao očekivanja navijača, pa je Kup idealna prilika da Šumadinci poprave utisak.

Povezana vest:  SENIORKE – 48. KUP SRBIJE 2013./2014. – ČETVRTFINALE, Jedinstvo iz Stare Pazove prvi učesnik Finalnog turnira

Predsednik kluba Miodrag Zagorac očekuje da polufinalni susret sa Crvenom zvezdom „bude pravi spektakl“ podsetivši da su ta dva kluba pre sedam dana odigrali u Kragujevcu „možda i najbolju utakmicu na domaćim terenima ove sezone“.

-Nadam se da ćemo i Zvezda i mi biti na nivou iz tog prvenstvenog meča koji je nakon pet setova pripao gostima – napomenuo je Zagorac dodavši da trener Kragujevčana Dragan Đorđević u borbama za Kup neće moći da računa na povređenog Marka Maksimovića.

Povezana vest:  Turniri kvalifikacija za EP 2021. odloženi za maj

Trener Crvene zvezde Željko Bulatović ocenio je da su u sportu „velika obećanja u rezultatskom smislu neozbiljna pojava“.

-Mogu samo da obećam da ćemo se maksimalno boriti s obzirom da na terenu neće sve zavisi samo od nas, nego i od igre protivnika – zaključio je Bulatović.

Prvog dana turnira na programu su polufinalni mečevi. U prvom susretu igraće Vojvodina i Partizan od 17 i Radnički Kragujevac – Crvena zvezda od 20 časova.

Finale je zakazano za 27. februar od 20 časova.