AGENTI_SUDBINE_3

„AGENTI SUDBINE“ sutra premijerno na FESTU

Romantični triler “AGENTI SUDBINE” (ADJUSTMENT BUREAU) biće premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

Beogradska publika imaće priliku da ga pogleda u subotu, 26. februara u 16.30h u Sava Centru i u nedelju, 27. februara u 22.30h u Domu omladine.

Oskarovac Met Dejmon (serijal o agentu Džejsonu Bornu, Čovek zvani hrabrost) i Emili Blant (Đavo nosi Pradu, Vukodlak) igraju glavne uloge u filmu Agenti sudbine.  Dejmon igra čoveka koji je zavirio u budućnost koja je isplanirana za njega i shvata da želi nešto sasvim drugo. Da bi to dobio, mora da osvoji jedinu ženu koju je ikada voleo (Blantova) i da se suprotstavi agentima Sudbine – misterioznoj grupi ljudi koja kontroliše njihove živote.

Povezana vest:  Od ličnog do globalnog aktvizma za bolje sutra – Ekološki dokumentarci na FEF Palić

Harizmatični političar Dejvid Noris (Dejmon), koji je na korak od ulaska u Senat Sjedinjenih Američkih Država, upoznaje prelepu plesačicu modernog baleta, Eliz Selas (Blantova) – ženu kakvu dotad nije upoznao. Ali tek što je shvatio da se ludo zaljubljuje u nju, neko počinje da kuje zaveru kako bi ih razdvojio.

AGENTI_SUDBINE__2Dejvid shvata da mu je protivnik sama Sudbina, odnosno agenti Sudbine, koji će uraditi sve što je u njihovoj moći da spreče Dejvida i Eliz da provedu svoje živote zajedno. Suočen sa velikim teškoćama i opasnostima, moraće ili da je ostavi i nastavi putem koji mu je predodređen…ili, rizikujući sve, da se suprotstavi sudbini i bude sa Eliz.

Povezana vest:  De Niro: Oduvek se klonim medija

Pored Dejmona i Blantove, glumačku ekipu ovog romantičnog trilera čine zvezde Entoni Meki (Katanac za bol, Pod budnim okom) koji igra Harija, saosećajnog agenta zaduženog za Dejvidov slučaj; Džon Sleteri (TV serija Momci sa Medisona, Iron Man 2) u ulozi Ričardsona, nervoznog i veoma ambicioznog Harijevog nadređenog; Majkl Keli (Zamena, Zora živih mrtvaca) kao Čarli Trejnor, menadžer Dejvidove izborne kampanje i njegov najbolji prijatelj; i Terens Stamp (Tražen, Operacija Valkira) kao Tomson, glavni agent koji je pozvan da jednom zauvek reši Norisov slučaj.

Povezana vest:  Frensis Ford Kopola: "Kum" nije trebalo da ima nastavke

Agente sudbine je napisao i režirao Džordž Nolfi (scenarista filma Ponovo u igri, ko-scenarista Bornovog ultimatuma), a scenario je zasnovan na kratkoj priči  Filipa K. Dika (“Totalni opoziv”, “Suvišni izveštaj”, “Blade Runner”) “Adjustment Team” (“Tim Sudbine”).