CEV-XXXV 20141025-090040„Fer – plej“ nagrada CEV za Joanu Aleksandru Ordean i Adrijanu Melnikjuk iz Rumunije

Joana Aleksandra Ordean i Adrijana Melnikjuk iz Rumunije, reprezentativke Rumunije u beach – volley dobitnice su nagrade za „Fer – plej“ CEV. Nagradu im je uručio Andre Mejer, predsednik CEV.
Ordean i Melnikjuk su u I rundi Kontinentalnog Kupa igrale za Rumuniju u E grupi u Skinijasu, u Grčkoj. Poslednjeg dana takmičenja, u meču za 2. mesto i plasman u II rundu takmičenja, Rumunke su igrale protiv Belorusije, od koje su u polufinalu izgubile sa 2:0. Sjakretava i Šalajeuskaja su vodile sa 1:0 u setovima (21:12) i 19:8 u drugom setu, kada je Viktorija Sjakretava povredila leđa. Posle ukazane lekarske pomoći bilo je evidentno da reprezentativka Belorusije ima bolove, ali je želela da nastavi meč. Tada su Ordean i Melnikjuk dozvolile rivalkama da osvoje preostala dva poena, dobiju set sa 21:8, a time i meč sa 2:0.

Povezana vest:  Crvena zvezda u sredu u Forliju protiv Ravene (20,30)

– Joana Aleksandra Ordean i Adrijana Melnikjuk su svima poslale poruku o fer – pleju, kao niko drugi tokom poslednjih godinu dana i zato smo ponosni što im možemo dodeliti ovu prestižnu nagradu, kao primer svim sportistima. – istakao je Andre Mejer, predsednik CEV.