loran_blan

EURO 2012

Blan: Ne smemo da ponavljamo greške

 

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Loran Blan rekao je danas da ekipa na meču sa Ukrajinom ne sme da ponovi greške kao u prvom kolu EP protiv Engleske.

-Nekoliko puta smo odgledali snimak utakmice sa Engleskom. Posle prvih 25 minuta mogli smo gubimo sa 2:0 i tada bi bilo veoma teško da se vratimo. Primljeni gol nas je probudio, nadam se da ćemo takvi biti od početka duela sa Ukrajinom – kazao je Blan francuskim medijima.

Povezana vest:  Za Dosona završena sezona

„Trikolori“ sutra u Donjecku igraju sa Ukrajinom, a zbog remija sa Englezima (1:1) u prvom kolu, moraće da „zapnu“ i osvoje bodove protiv domaćina. Očekuje se da sutra na terenu bude i oporavljeni Jan Mvila.

-On je veoma važan za naš sistem igre. Imao je dugu i tešku sezone, ali možda mu je ova pauza pomogla da se osveži – rekao je Blan.

Povezana vest:  Odigrano 4. kolo Lav zlatne lige, Goleada Studija B

Blan je nagovestio da će prednost u napadu dobiti Karim Benzema u odnosu na Olivijea Žirua. Selektor Francuske kazao je i da se njegova ekipa ne plaši podrške navijača koju će imati Ukrajina na Donbas areni u Donjecku.

-Pritisak je uvek prisutan. On može da vam odmogne, ali može i da vas motiviše – dodao je Blan.

Povezana vest:  FA se predavanjima za strane fudbalere bori protiv rasizma

Kapiten Francuske Ugo Loris priznao je da se najviše plaši nekada najboljeg igrača sveta Andreja Ševčenka, dvostrukog strelca za Ukrajinu protiv Švedske.

-Zadovoljstvo je igrati protiv njega. Ševčenko je zaista imao sjajnu karijeru. Ukrajinci su igrali dobro i bili su veoma motivisani u prvom kolu. Moramo posebnu pažnju da obratimo na Ševčenka – dodao je Loris.