duda_ivkovic_kzn_2011

Ivković: Cilje je plasman na EP i afirmacija mladih igrača

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da su dva osnovna cilja u narednom periodu plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji i promocija mladih igrača kroz kvalifikacije za to takmičenje.

-Nosioci igre nacionalnog tima su manje više nepromenjeni, a imamo i sedam debitanata. Prvi i osnovi cilj je plasman na EP, a verujem da igrači neće imati problema sa motivacijom u kvalifikacijama. To takmičenje nećemo da shvatimo olako, cilj će nam biti i afirmacija mladih igrača koji su u mlađim kategorijama imali dobre rezultate – rekao je Ivković novinarima u Kući košarke.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Zvezda i Hemofarm jedva do pobede

On je priznao da gledajući protekli cetvorgodišnji period nisu svi napredovali kao što se očekivalo.

-Sve je krennulo uzlaznom putanjom, ali sada u odnosu na 2008/2009 imamo malo igrača koji su nosioci u svojim klubovima – rekao je Ivković.

On je kazao da je bilo planirano da na spisak budu uvršćeni Vasilije Micić i Vladimr Micov, ali da su otpali zbog teških povreda. Na spsiku nema ni Uroša Tripkovića, koji je u procesu oporavka od povrede.

Povezana vest:  Džikić: Spremni smo za motivisanu Krku

-Izašli smo sad sa spiskom kako bi u slučaju eventualnih povreda naša lekarska komisija imala vremena da reaguje. Već sada ima naznaka kod Veličkovića da bi moglo da bude problema oko povrede. Spisak ću skratiti 25. juna kada će biti poznat i konačni sastav stručnog štaba reprezentacije – rekao je Ivković.

On je dodao da će 4. jula saopštiti konačan spisak igrača za kvalifikacije. Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi A zajedno sa selekcijama Estonije, Slovačke, Crne Gore, Izraela i Islanda, a prvi meč odigraće 14. avgusta na Islandu.  Potpredsednik KSS Dejan Bodiroga najavio da će nacionalni tim protiv Izraela i Crne Gore igrati u Beogradskoj areni, dok će preostala tri meča u Srbiji gradovi domaćini biti Novi Sad, Niš i Zrenjanin.

Povezana vest:  Zvezda želi da igra u Kombank areni

Planirano je i da reprezentacija odigra jedan turnir u Ljubljani i Beogradu, kao i prijateljsku utakmicu sa Ukrajinom u Banjaluci. Okupljanje igrača zakazano je za 9. jul u Beogradu.