Basket spektakl, turnir u basketu 3×3 pod nazivom „NOVI SAD ULTRA CHALLENGER“ u centru Novog Sada, u organizaciji FIBA-e i basket klubova „Novi Sad 3×3“  i „Liman 3×3“, biće održan na Trgu Slobode od 24. do 25. majaUlaz za sve posetioce je slobodan, a za ljubitelje basketa, organizatori su pripremili i zajedničko zagrevanje za predstojeći turnir.

Najbolji basket 3×3 timovi sveta spremni su za turnir, a Novosađani će imati priliku da se takmiče sa njima u popularnoj igri „Put oko sveta“18. maja na terenima šoping centra Promenada od 11 do 13 časova. Svi oni koji žele da se oprobaju u ovoj košarkaškoj igri, mogu da se prijave od 10. do 17. majaputem sajta https://promenadanovisad.rs/ . Šest najboljih basketaša potiču upravo iz Novog Sada te će svaki od njih predvoditi po jednu ekipu na svojevrsnom zagrevanju za predstojeći turnir u centru grada. Takmičari će biti u prilici da budu u ekipi sa Markom Savićem, Dušanom Bulutom, Stefanom Stojačićem, Markom Žderom, Dejanom Majstorovićem ili trenerom reprezentacije, Danilom Lukićem. Prijavljeni će biti raspoređeni u 6 ekipa, a u finalu će se naći najbolji iz 6 timova, dok će pobednici takmičenja, oni koji osvoje prva tri mesta, dobiti nagrade iz šoping centra Promenada od Extra Sports, Under Armour, Pro Fitness centra i Proteini.si.

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston izjednačio, Feniks poveo

Uz zabavan program i sjajnu atmosferu, Novosađani će učestvovati u zagrevanju za internacionalni turnir u basketu 3×3 na kojem će svoje umeće prikazati neke od najboljih streetball ekipa iz 16 zemalja sveta. Ovaj turnir ima status FIBA challenger turnira, a pobednička ekipa stiče pravo učešća na prestižnom Masters turniru koji će biti održan u Mexico City-ju u julu 2019. godine.

Praznik za ljubitelje basketa u Novom Sadu pružiće publici na centralnom novosadskom trgu najbolji basket u kojem učestvuju ekipe koje su obeležile streetball scenu u celom svetu prethodnih godina. Specijalnu poslasticu predstavlja muzički deo događaja koji se odnosi na celodnevnu hip hop zabavu uz čuvenu novosadsku organizaciju Cake Beats pored kojih će nastupiti i Timbe, član Bad Copy ekipe, dok će im se u finalnoj večeri pridružiti i neki od najistaknutijih srpskih hip hopera, Mikri i Struka.

Povezana vest:  Radonjić: Spremni smo da iznenadimo Galatasaraj

Centar Novog Sada biće pretvoren u basket atrakciju koju će krasiti izdignuti teren na čije tribine staje 600 ljudi, a specijalna rasveta i ozvučenje doprineće posebnom doživljaju. Na turnir koji popularizuje basket u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji pozvani su svi Novosađani i posetioci iz celog sveta. U cilju promocije fer pleja i zdravog stila života, Novi Sad otvara svoja vrata svim ljubiteljima ovog sporta u godini kada ovaj grad nosi titulu Omladinske prestonice Evrope.

Basket 3×3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Olimpijski komitet Srbije kategorisao je basket 3×3 u prvu kategoriju sporta za mogućnost donošenja zlatnog odličija sa Olimpijskih igara 2020 Srbiji. Srbija trenutno ima šest ekipa koje se zvanično takmiče na FIBA 3×3 World Tour-u, a dve najbolje ekipe na svetu dolaze upravo iz Novog Sada – „Liman 3×3″ i „Novi Sad 3×3″ stoga je Novi Sad već godinama prestonica basketa. Najbolji igrači sveta, Dušan Bulut i Stefan Stojačić, upisali su Novi Sad na svetsku mapu ovog sporta, dok je reprezentacija Srbije, sačinjena takođe od Novosađana, četvorostruki šampion svetskog prvenstva u basketu 3×3.

  1. i 25. maja, prestonica basketa 3×3 predstaviće najbolje igrače sveta, atraktivan basket i sjajnu muziku koja će pratiti čitav program!
Povezana vest:  Zvezda: Ostavka Alimpijevića jednoglasno odbijena

Generalni sponzor događaja je Ultra energy drink, a turnir su podržali i Grad Novi Sad – Gradska uprava za sport i omladinuOmladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS 2019Autonomna pokrajina Vojvodina – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kao i šoping centar PromenadaMaxBet i VODA VODA.