Popularni mediteranski restoran „Od usta do usta“ biće 17. maja domaćin donatorske večere pod nazivom „Dobro delo na kvadrat“. Sav prihod od ove večere namenjen je Inkluzivnom filmskom klubu „Moj krupni plan„, koji okuplja tinejdžere iz osetljivih društvenih grupa (mlade bez roditeljskog staranja, žrtve nasilja u porodici, pripadnike etničkih i drugih manjina) i njihove vršnjake.

Povezana vest:  2. Bašta Bazar16 i 17. juna u Dorćol Platzu

Za goste ove donatorske večere jela će spremati umetnici iz sveta filma: reditelji Milutin Petrović i Miloš Tomić, te scenaristkinja Ana Rodić. Program počinje u 18h uz predjelo i projekciju odabranih filmova čiji su autori mladi članovi filmskog kluba „Moj krupni plan“. Od 19h počinje glavno jelo i zabavni program, koji takođe ima za cilj prikupljanje donacija za „Moj krupni plan“.

Povezana vest:  Deca sada mogu potražiti pravdu putem UN-a

Organizator donatorske večere je Udruženje „Satibara“ iz Beograda, koje se bavi nezavisnom filmskom produkcijom, neformalnom filmskom edukacijom i organizovanjem međunarodnog festivala kratkog filma MikroFAF. Ovaj događaj je deo njihove fandrejzing kampanje „Dobro delo na kvadrat„.

Više o načinima da podržite kampanju: http://www.satibara.com/dobro-delo-na-kvadrat/