Prometej_1

Bouvi i Luganis inspiracija za Fasbenderovu ulogu androida
 
Dejvid Bouvi i olimpijski skakač Greg Luganis poslužili su glumcu Majlu Fasbenderu kao inspiracija za lik androida Dejvida u filmu „Prometej“ Ridlija Skota.
Fasbender, glumac nemačko-irskog porekla, je u razgovoru za „W“ magazin za koji je sa koleginicom iz filma Šarliz Teron snimio seksi, sado-mazo editorijal, rekao je da je bio opčinjen načinon na koji je Luganis hodao i da je želeo to da pretoči u svoju ulogu robota.
-Sve vreme sam razmišljao o filmovima ‘Osmi putnik’ ili ‘Blejd raner’ gde su roboti veoma ljudski. Odlučio sam da ga učinim više nalik robotu, ali sa ljudskim elementima. I inspiraciju sam potražio u Dejvidu Bouviju i Gregu Luganisu – rekao je glumac poznat po ulogama u filmovima „Opasan metod“, „300“ i „Prokletnici“.
-Kada pročitate scenario, neke slike ili imena vam se pojave pred očima. Iz nekog razloga ja sam razmišljao o Luganisu. Znao sam da želim da imam njegov stav i neku vrstu ekonomičnosti pokreta – rekao je Fasbender i dodao da se za film ugledao na „fizikalnost“ američkog sportiste.
Fasbender koji je postao miljenik kritike, ali i publike posle filma „Sram“ u kome je igrao seksualnog zavisnika i u jednom kadru se pojavio potpuno nag, rekao je da, ipak, više voli da glumi umiranje nego da snima scene seksa.
-Scene seksa zvuče zabavnije nego što zapravo jesu. Scene umiranja su lakse. Možda zato što sam umro toliko puta. Imam dosta prakse. U mojim filmovima često sam nag ili umirem – rekao je Fasbender i podsetio da je u filmu „300“ bio „ubijen“ strelama dok je u „Prokletnicima“ upucan kroz zadnjicu.
Skotov „Prometej“ neka je vrsta prethodnice filmu „Osmi putnik“ i prošlog meseca premijerno je prikazan uz mešovite kritike.

 

Povezana vest:  „Kupili smo zoo vrt“ premijerno 25. januara u Domu sindikata