srbija-makedonija

Odbojkaši Srbije poraženi od Amerikanaca

 

Muška odbojkaska reprezentacija Srbije izgubila je danas od branilaca zlatne medalje iz Pekinga, ekipe SAD sa 0:3 (17:25, 22:25, 21:25), u prvoj utakmici Grupe B na Olimpijskim igrama u Londonu.  Odbojkaši Srbije su meč započeli loše i nesigurno, i na prvi tehnički tajm-aut u prvom setu otišlo se kod vođstva Amerikanaca od 8:4.

Pri rezultatu 18:7 reprezentativci Srbije su se „probudili“ i osvojili tri vezana poena. Tada je usledila bolja igra Srbije, što je ipak samo dovelo do manje razlike u prvom setu koji je završen pobedom SAD od 25:17.

Povezana vest:  Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku ovog vikenda u Užicu

U igri reprezentativaca Srbije bilo je mnogo grešaka, dok je u iskusnijem, američkom timu odlično funkcionisao dobar blok i servis. Drugi set odbojkaši Srbije su počeli odlično. Marko Podraščanin je bio dobar u bloku i napadu, pa je njegova ekipa povela sa 3:0. Na prvi tehnički tajm aut otišlo se sa 8:6 za srpske olimpijce.

Amerikanci su u drugom setu prvi put poveli sa 19:18, kada je linijski arbitar dosudio sumnjiv aut. Usledilo je pet vezanih poena SAD na servis korektora Klejtona Stenlija (Stanley) koji je bio najbolji u svom timu.

Povezana vest:  Italijani uspešniji

Reprezentativce Srbije nije služio servis kao na startu seta. Trostruki prvaci olimpijskih igara sigurnom igrom su drugi set priveli kraju, ostvarivši rezultat od 25:22.  I u trećem setu Amerikanci su dokazali ulogu favorita. Nastavili su odličnim servisima i dobrim prijemom lopte.

Pri rezultatu 10:4 za Amerikance trener Igor Kolaković je od odbojkaša, iako pri ogromnoj prednosti protivnika, tražio maksimalnu angažovanost, ali su i nakon toga delovali neorganizovano i nemoćno naspram branioca zlata iz Pekinga.  Srpski odbojkaši su se najviše približili Amerikancima na dva razlike 22:20. Tada je američki trener Alan Knajp tražio tajm aut, a poentiranjem Vilijama Pridija prekinuta je serija odbojkaša Srbije pri servisu Podraščanina.

Povezana vest:  Miljković: Nisam svestan da smo osvojili zlatnu medalju

Amerikanci su imali minimalan broj servis grešaka i osvojili su 16 poena u bloku naspram 11 poena Srbije od kojih je Podraščanin zabeležio čak sedam.  Odbojkaši Srbije će u drugom kolu igrati protiv Tunisa u utorak, 31. jula u 10:30.